nieuws

Sallcon-medewerkers Deventer op de stoep bij wethouder voor steun

Boze medewerkers van het sociale werkvoorzieningschap Sallcon stonden vanochtend op de stoep bij de Deventer wethouder Kolkman. Ze vroegen én kregen een steunbetuiging voor een nieuwe cao.
Met borden, toespraken en actieslogans werd de wethouder aangespoord tot het geven van zijn steun voor een nieuwe cao voor de Sallcon-mensen. Sinds begin 2014 zit er geen schot in de cao-onderhandelingen van deze groep met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

"Het gaat om werknemers, geen deelnemers"

Wethouder Kolkman gaf zijn steun en zegde toe op het komende VNG-congres een goed woord voor de medewerkers te doen. Ook al omdat de groep door de VNG deelnemers wordt genoemd, en geen werknemers. Kolkman: "Het is natuurlijk te zot voor woorden dat er gesproken wordt over deelnemers. Dit is een zwakkere groep in de samenleving, maar zij verdienen een ordentelijke cao. Er moet met deze groep op een normale manier gesproken worden over loonontwikkeling. Zo ga je niet met deze mensen om."
Kolkman gaat het VNG-congres proberen een andere koers te laten varen. Maar hoever reikt de invloed van een wethouder uit Deventer? "Ik ga daarvoor steun vragen bij gelijkgezinde gemeenten in de regio. We willen dat er over de nieuwe cao zonder voorwaarden vooraf onderhandeld gaat worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.