Onderzoeksraad voor de Veiligheid presenteert morgen onderzoek monstertruckdrama

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid komt morgen met het rapport over het dodelijk ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen. Het rapport wordt om 10.00 uur op de website van de Onderzoeksraad geplaatst.

De Onderzoeksraad deed onderzoek naar de vergunningverlening door de gemeente Haaksbergen. Niet om een beschuldigende vinger te wijzen, maar om er voor de toekomst lering uit te trekken.

Vorig jaar september reed bij een auto-evenement op een parkeerplaats in Haaksbergen een monstertruck het publiek in. Bij het ongeluk kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond.

In het onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid is onder meer de situatie rond de vergunningverlening in Haaksbergen vergeleken met die van andere gemeenten. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft niet gekeken naar de technische oorzaak van het ongeluk. Dat wordt meegenomen in het onderzoek van het Openbaar Ministerie tegen de chauffeur van de monstertruck. Voorzitter Joustra van de Onderzoeksraad licht het rapport toe bij RTV Oost. Burgemeester Gerritsen van Haaksbergen reageert in de loop van de ochtend op de bevindingen.
 

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren