nieuws

Snelste marathonloper ooit doet mee aan Zwolse halve marathon

Dennis Kimetto
Dennis Kimetto © ANP
De snelste marathonloper ooit, Dennis Kipruto Kimetto, doet mee aan de Zwolse halve marathon op 13 juni. Dat heeft de organisatie van het evenement bekendgemaakt.
De 30-jarige Kimetto is sinds 28 september 2014 de snelste op de marathon. Kimetto liep toen in Berlijn met 2.02.57 een nieuw wereldrecord.

Natuurtalent

De Keniaan is een natuurtalent, want vier jaar geleden was hij volgens de organisatie van de Zwolse halve marathon 'nog een ijverige boerenzoon in Kapngtuny in Kenia'. Toen hij net als veel van zijn landgenoten besloot te gaan hardlopen, ging het snel.
In zijn eerste officiële hardloopjaar in 2011 won Kimetto de halve marathon van Nairobi. Hij werd daar door veel atletiekvolgers ontdekt en onder leiding van het team van Volare Sports volgde in 2012 Kimetto's doorbraak in de internationale wegatletiek.

Halve marathon met wereldtoppers

Zwolle heeft een primeur, want het is de eerste keer dat in Nederland een halve marathon wordt gelopen met de wereldtop in de wegatletiek. Ook wereldtoppers Wilson Kipsang, Geoffrey Mutai en Michael Kipyego waren al gecontracteerd voor de halve marathon in Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.