nieuws

Een bijzondere drieling in een stal in Rouveen: drie Anna’s zien levenslicht

Soms heeft de natuur iets bijzonders in petto. Op het melkveebedrijf van Jan en Alie Dunnink in Rouveen is een drieling geboren. Dat is heel bijzonder. De 4-jarige Anna 325 bracht vorige week woensdag drie gezonde dochters ter wereld. Anna 338, 339 en 340.
Geen beschuit met roze muisjes aan de Klaas Kloosterweg-West, maar toch is er lichte opwinding en blijdschap. Tweelingen komen wel vaker voor bij koeien, maar een koe die drachtig is van een drieling is vrij zeldzaam.
Het trio aan de Klaas Kloosterweg-West in Rouveen is extra apart, want het zijn ook nog eens drie dames. Dit mag gerust een zeldzaamheid genoemd worden. En het is nog extra bijzonder: moeder Anna 325 werd in dezelfde week ook nog eens oma.

Nog één en nog één

Vorige week woensdag was een nietsvermoedende Jan Dunnink bezig in de stal toen Anna 325 aanstalten maakte om te kalveren, iets te vroeg, dat wel, maar dat was geen reden tot zorg. Jan zette de koe apart en ging door met zijn werk. Hij hield ondertussen een oogje in het zeil. Eerst kwam er één en toen nog één.
"De koe schudde nog even met de kop en toen kwam er nóg een kalf uit. Wat zullen we nou krijgen', dacht ik. Zonder mijn hulp bracht Anna 325 drie gezonde vaarskalveren ter wereld. Het was voor ons een complete verrassing."

De drie Anna's blijven op het bedrijf wonen, een maatschap van zeventig melkkoeien van Jan en zijn zus Hilly. "Zodra het weer het toelaat, gaan ze lekker naar buiten. We gaan ervan uit dat de drie Anna's uitgroeien tot mooie melkkoeien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.