Chauffeur monstertruck: "Terrein Haaksbergen was niet te klein"

Mario Doornink vindt niet dat de oorzaak van het ongeluk met de monstertruck in de grootte van het terrein ligt. Hij reageert in Tubantia kort op het onderzoeksrapport van de Veiligheidsraad, dat vandaag bekend is geworden. “De motor is op toeren blijven staan. Als je niet meer kunt remmen, wat kun je dan nog? Het is heel erg wat er is gebeurd. Vreselijk.”

De Veiligheidsraad concludeert dat de chauffeur had moeten inschatten dat het terrein op de parkeerplaats van de Jumbo te klein was bij stuurfouten of technisch falen. Het stuntteam kende onvoldoende risico's van de stunt of voelde zich niet verantwoordelijk om die risico's te verkleinen, oordeelt de Onderzoeksraad.

Volgens Doornink ligt het probleem echter niet bij de grote van het terrein, maar is het gas van de monstertruck blijven hangen. Bovendien vindt hij dat de risico's van te voren zijn besproken met de organisatie. "Tijdens de stunt zelf pas je je rijstijl aan aan het evenement. Er zijn mensen die zeggen dat het terrein te klein is, maar alle terreinen hebben die maat. Je hebt nou eenmaal niet overal een stadion tot je beschikking", aldus de chauffeur in de Tubantia.

Reageren