nieuws

Gezin in Diepenveen op straat vanwege burenruzie

Een gezin met vier kinderen uit Diepenveen is vandaag uit hun huis gezet. Dat is het gevolg van een langslepende burenruzie waar zelfs een rechter aan te pas moest komen.
Al zeker 2,5 jaar is er een conflict tussen drie gezinnen in de Draaiomsbuurt in Diepenveen. Volgens woonstichting De Marken was er over en weer sprake van agressie, geweld en beschuldigingen. En dat veroorzaakte veel onrust in de buurt.

Gezinnen wilden niet om tafel

Meerdere keren is door de woonstichting geprobeerd de drie gezinnen met elkaar in gesprek te brengen. Maar zij wilden niet gezamenlijk om tafel. Ook niet na pogingen van Buurtbemiddeling, de politie en burgemeester Heidema van Deventer.
Door de ruzies ontstonden ondertussen twee kampen in de buurt. De woonstichting heeft toen aangegeven dat het zo niet langer kon. De gezinnen werden een laatste keer gevraagd om tafel te gaan omdat anders de rechter zich erover zou moeten buigen. Alle gezinnen weigerden en dus volgde een rechtszaak.

Rechter besloot tot huisuitzetting

Op 14 april besloot de rechter dat twee van de drie gezinnen zouden moeten verhuizen. Eén gezin krijgt vervangende woonruimte, het andere gezin moet zelf een nieuw onderkomen zoeken. Dat laatste gezin probeerde dat aan te vechten met een kort geding, maar zonder resultaat. En dus staat de familie met vier kinderen sinds vandaag op straat.
Het gezin is boos en gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter. Voorlopig wonen ze bij familie. Woonstichting De Marken zegt de gang van zaken te betreuren maar geeft aan dat er herhaaldelijk is geprobeerd te zoeken naar een oplossing. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.