Burgemeester Gerritsen: "Weglopen is wel heel erg gemakkelijk"

Burgemeester Hans Gerritsen vindt dat er bij het verlenen van de vergunning voor de stunt met de monstertruck wel degelijk is gekeken naar de veiligheid. Hij reageert hiermee op het rapport van de Veiligheidsraad, dat vandaag bekend is geworden.

Volgens de Veiligheidsraad stelde de gemeente amper eisen aan de vergunning. Bovendien had de gemeente zelf te weinig kennis en expertise in huis om de risico's te kunnen beoordelen. Volgens de Onderzoeksraad was er daarnaast te weinig betrokkenheid bij onder andere de burgemeester.

'Waardevol en constructief rapport'

Gerritsen noemt het rapport 'waardevol en constructief'. "Er staan belangrijke lessen in voor Haaksbergen en Nederland. De burgemeester moet beter toezien of de ambtenaren hun werk goed doen", aldus Gerritsen.

Afgelopen maart stelde de burgemeester nog dat de vergunning terecht was verleend. "De veiligheid is in Haaksbergen wel degelijk afgewogen. Maar er moet niet alleen naar het feestje worden gekeken, ook de veiligheid in het proces is belangrijk. Er moet meer prioriteit bij de veiligheid liggen. We hadden beter naar de inhoud van de stuntshow moeten kijken. We hebben de vergunning van vorig jaar toegepast, maar we hadden moeten inzoomen op de monstertruck."

'Vergunningsproces verbeteren'

Ondanks de kritiek op zijn functioneren, trekt Gerritsen geen conclusies. "Weglopen is wel heel erg gemakkelijk. Ik voel me vrij en ben in staat om het vergunningsproces te verbeteren. Daarvoor wil ik me niet alleen in Haaksbergen, maar ook landelijk inzetten."
 

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren