Advocaat Ruurd van Eck: "Rapport over monstertruckdrama is heel erg hard"

Advocaat Ruurd van Eck is blij met het rapport van de Veiligheidsraad. "We zien dat de bezwaren die we in de bezwarenprocedure hebben gemaakt worden onderschreven. Dit rapport is munitie die ten gunste komt voor de beroepsprocedure."

Van Eck is advocaat van nabestaanden van één van de drie slachtoffers die bij het monstertruckdrama in september vorig jaar om het leven kwam.

"Risico's niet benoemd"

"Het oordeel is harder en explicieter dan het van de bezwarencommissie. In het rapport staat dat de betrokken partijen de risico's van de demonstratie niet hebben benoemd. Daardoor is een afweging van de veiligheid ten opzichte van andere belangen niet mogelijk geweest en is de vraag niet aan de orde geweest of de demonstratie met de monstertruck onder de gegeven omstandigheden überhaupt had mogen plaatsvinden. Dat oordeel is heel erg hard."

"Burgemeester moet verantwoordelijkheid nemen"

Volgens van Eck is ook het oordeel over de chauffeur duidelijk. "Hij stond er, zag het terrein en moest weten hoe groot de risico's waren. En hij heeft niets gedaan." Toch is dit volgens van Eck niet alleen aan de chauffeur te wijten. "Hij heeft zich aan de vergunning gehouden die door de gemeente is afgegeven."

Van Eck vindt dat burgemeester Hans Gerritsen zijn verantwoordelijkheid moet nemen. "De burgemeester moet nu met de partijen om tafel gaan zitten en praten over een schadevergoeding. Binnenkort is de beroepsprocedure bij de rechtbank. Die zie ik met vertrouwen tegemoet."
 

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren