Nieuws

Eerste editie Queer Nights in Zwolle: "We willen LHBTIQ+'ers een vaste ontmoetingsplek bieden"

Schouwburg Odeon in Zwolle organiseert Queer Nights
Schouwburg Odeon in Zwolle organiseert Queer Nights © iStock / Getty Images Plus
Schouwburg Odeon in Zwolle organiseert vanaf vanavond iedere maand een Queer Night. Een avond die als ontmoetingsplek moet dienen voor LHBTIQ+'ers en andere geïnteresseerden. Het publiek kan op deze avonden vragen stellen aan bekende gasten die iets betekenen voor de LHBTIQ+-gemeenschap.
"Vanuit een aantal collega's dat in de queer community actief is kregen we geluiden te horen dat er in Zwolle geen vaste plek was om samen te komen", zegt Judith Schoemaker van Schouwburg Odeon. Daarom besloot het theater de handen ineen te slaan met COC Zwolle in de organisatie van Queer Nights.
Queer is een overkoepelend begrip voor onder meer homoseksuele, biseksuele, panseksuele, transgender, intersekse en non-binaire mensen
Het doel van de avond is het samenkomen van de community, elkaar ontmoeten en in gesprek gaan. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Bekende gasten

De gasten van de eerste editie zijn actrice Ayla Çekin Satijn, bekend van de serie en film Anne+, en Carlo Duinkerken van COC Zwolle.
"De bedoeling is dat het publiek deze gasten vragen kan stellen over LHBTIQ+-zaken. Zo willen we het gesprek op gang brengen over seksuele- en genderdiversiteit", zegt Schoemaker.

Toegankelijk

"Kaartjes kosten 3,50 euro inclusief drankje, deze prijs hebben we bewust zo laag mogelijk gehouden. Door de lage prijs willen we het evenement zo toegankelijk mogelijk maken", zegt Schoemaker. De borrel die na afloop wordt gehouden in de foyer van de schouwburg is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen zonder kaartje.
Tot maart is er iedere derde vrijdag van de maand een Queer Night in Schouwburg Odeon.
Kaartjes zijn nog te koop op zwolsetheaters.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.