Nieuws

Jonge overvaller met doorgeladen pistool schreeuwt om geld in Zwolse sushizaak

De politie zoekt de overvaller van de sushizaak in de Zwolse wijk Aa-landen.
De politie zoekt de overvaller van de sushizaak in de Zwolse wijk Aa-landen. © Persbureau Heitink/Plaats Delict
Een jonge man met een doorgeladen vuurwapen overviel afgelopen vrijdagavond een sushizaak aan de Dobbe in winkelcentrum Aa-landen in Zwolle. De politie zoekt de overvaller. Plaats Delict zoekt mee.
Rond 21.15 uur komt de overvaller die avond de zaak binnen. Het is er rustig en er staat niemand meer bij de kassa. De zaak is eigenlijk al dicht.
De overvaller slaat met een vuurwapen op de balie. Hij schreeuwt dat hij geld wil. Maar niemand maakt aanstalten om de overvaller van dienst te zijn.

Klap op achterhoofd

Daarop loopt de jonge man zelf naar de kassa. Een man krijgt een klap op zijn achterhoofd met het wapen en de overvaller, die zijn vuurwapen heeft doorgeladen, richt zijn pistool op anderen en schreeuwt weer om geld.
De tekst gaat onder de video verder.
De aanwezigen verroeren geen vin. De overvaller kiest eieren voor zijn geld en gaat weg. Gewaarschuwd ambulancepersoneel moet de man die op zijn hoofd is geslagen later behandelen.
De politie, meldt woordvoerder Jennifer Schoorlemmer, heeft met speurhonden naar de overvaller gezocht maar hem niet kunnen vinden. “We weten dat hij een steegje in is gerend, tussen de apotheek en de Zeeman in het winkelcentrum Aa-landen.”

Signalement van de dader

De overvaller is een jonge man met een slank postuur. Hij droeg op het moment van de overval donkere kleding en een donkere capuchon over zijn hoofd. Zijn neus en mond bedekte hij met vermoedelijk een bandana.
Mogelijk heeft de dader eerst in de buurt rondgelopen om de boel te verkennen.
De politie zoekt getuigen, maar ook mensen die wellicht camerabeelden hebben die vrijdag tussen 21.00 en 22.00 uur zijn gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.