nieuws

Opnieuw ontslagen bij Abbott in Zwolle

Sanering bij Abbott
Sanering bij Abbott © Cindy Hofhuis
Voedingsmiddelenbedrijf Abbott schrapt opnieuw banen. Bij de distributiecentra in Zwolle en Breda verdwijnen in totaal vijftig banen. Voor de vestiging in Zwolle betekent het dat ongeveer tien medewerkers op straat komen te staan. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf aan RTV Oost.
Vanaf maandag is de directie in overleg met de ondernemingsraad over de verdere afwikkeling van deze sanering. Ook de vakbonden zijn inmiddels geïnformeerd. Abbott wil de ontslagen in meerdere rondes doorvoeren, waarvan de eerste eind 2015 is gepland. De laatste ontslagen zullen begin 2017 vallen.
De werknemers komen op straat te staan, omdat de logistieke activiteiten voor medicijnen in Nederland afgebouwd worden en de vestigingen Breda en Zwolle zich gaan richten op andere producten. Dit is het gevolg van een aantal internationale veranderingen van het bedrijf waardoor in Europa minder nadruk komt te liggen op de medicijnentak.

Tweede grote ontslagronde in Zwolle

De vestigingen van Abbott Logistics in Zwolle en Breda houden zich bezig met distributie van de voedingsmiddelen en medicijnen. Abbott zit al sinds 1960 in Zwolle, eerst met een voedingsmiddelenfabriek en later kwam daar een distributiecentrum bij. Bij de Zwolse fabriek werken zo'n 350 mensen. Eind 2013 was daar ook al een grote ontslagronde, toen moesten 61 werknemers vertrekken.
Bij het Amerikaanse Abbott werken meer dan 73.000 werknemers verdeeld over meer dan 150 landen, waarvan 1.600 in mensen in Nederland. Naast medicinale voedingsmiddelen en medicijnen, maakt het bedrijf medische hulpmiddelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.