nieuws

Wisselende reacties op functioneren burgemeester Hans Gerritsen na rapport monstertruckdrama

Moet burgemeester Hans Gerritsen blijven zitten of moet hij zijn verantwoordelijkheid nemen? Inwoners van Haaksbergen reageren wisselend op de uitkomsten van het rapport van de Veiligheidsraad.
Een greep uit de reacties op straat in Haaksbergen. "Het is een goede beslissing om het aan de raad over te laten. Hij heeft de eindverantwoordelijkheid, maar kan niet precies weten wat zijn ambtenaren precies doen.", "Hij moet erkennen dat hij fouten heeft gemaakt, wat mij betreft mag hij opstappen." en  "Het is een goede burgemeester, van mij mag hij blijven."

"Weglopen is gemakkelijk"

Het rapport van de Veiligheidsraad kwam vandaag met een vernietigend rapport over de vergunningverlening rondom het evenement AutoMotorSportief, waarbij een monstertruck het publiek inreed. Haaksbergen schoot zwaar tekort, maar ook de organisatie van het evenement en de bestuurder van de monstertruck faalden bij het kijken naar de veiligheid.
Burgemeester Hans Gerritsen noemde het een 'waardevol en constructief rapport waar de gemeente van kan leren.' Ondanks de kritiek op zijn functioneren, trekt de burgemeester geen conclusies over zijn functie. "Weglopen is wel heel erg gemakkelijk", aldus de burgervader. De gemeenteraad komt waarschijnlijk volgende week samen om te praten over het rapport en de positie van Gerritsen.
Ook op social media verschijnen veel reacties op het functioneren van Gerritsen en de resultaten van het rapport.
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.