nieuws

Weerselose markt vindt vlooienmarkten op Luchthaven Twente oneerlijke concurrentie

Luchthaven Twente
Luchthaven Twente
"De vlooienmarkten in een oude hangar op Luchthaven Twente zorgen voor oneerlijke concurrentie." Dat zegt de exploitant van de Weerselose markt en daarom is hij naar de Raad van State gestapt.
De gemeente Enschede verleende een vergunning voor evenementen in de hangar zonder het maximale aantal vlooienmarkten daarin vast te leggen. Maar volgens een woordvoerster van de gemeente zullen dat er jaarlijks niet meer dan dertig zijn.
Volgens de exploitant van de Weerselose markt kan hij met zo'n grote hoeveelheid vlooienmarkten in het jaar zijn markt wel sluiten. Ook is er volgens de exploitant sprake van detailhandel tijdens de vlooienmarkt, terwijl dit verboden is. De exploitant heeft daarom deurwaarders naar de vlooienmarkt gestuurd om te controleren of er handelaren actief waren. Zij zagen dat er handelaren actief waren. Volgens de exploitant is de vergunning gewoon niet handhaafbaar.
Volgens de gemeente mogen alleen particulieren oude spullen verkopen tijdens de markten. De gemeente weet nog niet hoe zij op moet treden tegen de detailhandel. De Raad buigt zich nu over de zaak en doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.