nieuws

'Directeur groothandel Van der Wurp in Enschede werd voor grote brand overvallen'

De directeur van groothandel Van der Wurp op industrieterrein Marssteden in Enschede is kort voor de grote brand vorige week dinsdag overvallen. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Een man met een bivakmuts bedreigde hem met een wapen en dwong hem in zijn kantoor een kluis te openen.
De overvaller kwam het pand rond half negen binnen, een uur voor de eerste brandmelding. De overvaller heeft het geld uit de kluis meegenomen, de directeur gekneveld achtergelaten in het kantoor en is daarna vertrokken. De directeur merkte niet veel later dat er brand was in het pand. Hij zag rook onder de deur van het kantoor komen.
Het is hem gelukt een raam open te krijgen en uit dat raam naar beneden te springen. Het is opmerkelijk dat de man aan de sprong van bijna vier meter hoogte slechts lichte verwondingen heeft overgehouden.

Auto directeur gestolen

Uit het onderzoek blijkt ook dat kort voor de brand de auto van de directeur is gestolen. De auto stond in de bedrijfshal van Van der Wurp. Tot nu toe is de auto niet teruggevonden.
Op beelden van de beveiligingscamera's op het industrieterrein is te zien dat iemand met de auto van de directeur weg rijdt. Vanavond in het opsporingsprogramma Onder de Loep laat de politie beelden zien die zijn gemaakt op industrieterrein Marssteden.
 

Nog geen duidelijkheid

De politie gaat in het onderzoek uit van brandstichting, maar houdt daarnaast ook nog rekening met een technische oorzaak van de brand.
Het pand van Van der Wurp is bij de brand vorige week compleet verwoest. In totaal werden 75 brandweerlieden ingezet om de brand onder controle te krijgen. Bij Van der Wurp lagen feest- en kantoorartikelen opgeslagen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.