Nieuws

112 Nieuws: Overvaller maakt geld buit bij overval op tankstation in Heino

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws op deze donderdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.50 | Overval op tankstation in Heino

De politie is donderdagavond met meerdere wagens uitgerukt voor een overval op het Tamoil tankstation aan de C. Huygensstraat in Heino. Een woordvoerster van de politie laat weten dat een onbekende dader het tankstation binnendrong en onder bedreiging geld heeft buitgemaakt. Voor zover bekend is de dader nog niet aangehouden. De politie is bezig met een onderzoek in de omgeving van het tankstation.
Politie bezig met onderzoek naar overval op het Tamoil tankstation in Heino
Politie bezig met onderzoek naar overval op het Tamoil tankstation in Heino © PNN

20.35 uur | Vrouw gewond na aanrijding in Zwolle

Een vrouw is vanavond gewond geraakt toen zij met haar auto botste op een tegenligger op de Lichtmisweg in Zwolle. Zij kwam vervolgens na de aanrijding met de auto in de sloot naast de weg terecht. Ze moest door de brandweer met hydraulisch gereedschap uit de wagen worden bevrijd, omdat ze klem zat achter het stuur. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd. De verkeersongevallenanalysedienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Auto belandt na botsing in de sloot
Auto belandt na botsing in de sloot © Henry Wallinga

18.40 uur | Kop-staartbotsing op Almeloseweg in Zenderen

Op de Almeloseweg (N743) had vanavond een kop-staartbotsing plaats tussen een auto en een bestelbus. Er raakte niemand gewond. Aan beide kanten van het ongeval staat een file tussen Zenderen en Almelo. Het verkeer wordt door de politie om de plaats van het ongeval heen geleid. Beide auto's raakten dusdanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.
Auto's lopen schade op bij kop-staartbotsing
Auto's lopen schade op bij kop-staartbotsing © Jan Willem Klein Horstman/News United

18.00 uur | Verkeer muurvast na botsing bus met auto

Op de Enschedesestraat tussen Hengelo en Enschede botste begin deze avond een lijnbus tegen een auto. De oorzaak van de aanrijding is onduidelijk. Het verkeer staat in beide richtingen muurvast.
Ongeval met lijnbus in Hengelo
Bij de aanrijding is één persoon gewond geraakt. Deze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoeveel reizigers er in de bus zaten op het moment van het ongeluk. Zij zijn overgestapt in een andere bus.
Lijnbus Hengelo-Enschede betrokken bij aanrijding
Lijnbus Hengelo-Enschede betrokken bij aanrijding © Rick Olde Nordkamp/News United

17.45 uur | Auto belandt in sloot op Wijheseweg bij Zwolle

Op de Wijheseweg (N337) bij Zwolle is vanmiddag bij een auto in de sloot langs de weg terecht gekomen. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van de auto van de weg, reed door het hekwerk in de berm en kwam vervolgens in de sloot terecht. In de auto zat naast de bestuurder nog een man, beiden bleven ongedeerd. De auto is door een berger uit het water gehaald en afgevoerd.
Berger haalt auto uit de sloot bij Zwolle
Berger haalt auto uit de sloot bij Zwolle © PNN

16.00 uur | Stilstaande vrachtwagen geramd op A28 bij Hattemmerbroek

Op het verkeersknooppunt Hattemmerbroek van de A28 is op de rijbaan richting Zwolle een stilstaande vrachtwagen aangereden door een achteropkomende vrachtwagen. De chauffeur van de voorste vrachtwagen zette zijn wagen aan de kant van de weg na een klapband. Op het moment dat hij uitstapte werd de vrachtwagen vol geramd door een achteropkomende vrachtwagen. Beide chauffeurs kwamen met de schrik vrij. De ravage is enorm.
Klapband vrachtwagen aanleiding tot ravage op A28
Het verkeer op de A28 vanuit Epe richting Zwolle heeft veel hinder van het ongeval. De rechterrijstook is afgesloten. Er staat een file van 13 kilometer. De reistijdvertraging bedraagt meer dan een uur.
Aanrijding vrachtwagens veroorzaakt meer dan een uur vertraging voor verkeer op A28
Aanrijding vrachtwagens veroorzaakt meer dan een uur vertraging voor verkeer op A28 © Stefan Verkerk

15.50 uur | Automobilist gered uit sloot bij Kamperveen

De brandweer heeft met hulp van een ladder een automobilist gered die met zijn auto een sloot langs de N763 bij Kamperveen was ingereden, De auto lag half onder water en de bestuurder zat nog beklemd zat achter het stuur. Via een ladder kon een brandweerman bij de bestuurder van de auto komen en hem er vervolgens uit halen. Het bleek dat de man onwel was geworden onder het rijden en vervolgens de macht over het stuur was kwijt geraakt.
Ongeval op Kamperstraatweg bij Kamperveen
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij er aan toe is.
Brandweerman bevrijdt autobestuurder uit benarde situatie
Brandweerman bevrijdt autobestuurder uit benarde situatie © Stefan Verkerk

15.00 uur | Mensen op boerderij raken onwel door gevaarlijke stof

Vier ambulances en de brandweer zijn voor hulpverlening opgeroepen voor een incident met een gevaarlijke stof op een boerderij aan de Dwarsdijk in Wierden. Meerdere mensen raakten vanmiddag onwel na het betreden van een opslagschuur voor aardappelen. Zij zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet duidelijk hoe ernstig de situatie is en hoe het met de toestand van de slachtoffers is gesteld.
Meerdere mensen onwel op boerderij na contact met gevaarlijke stof
De brandweer onderzoekt welke stof de onwel wordingen veroorzaakt kan hebben.
Incident met gevaarlijke stof op boerderij
Incident met gevaarlijke stof op boerderij © Bert Kamp/News United

14.55 uur | Vermiste meisje (16) uit Rijssen weer terecht

Het 16-jarige meisje uit Rijssen dat sinds woensdagmiddag vermist was, is weer terecht. Een familielid van het meisje laat weten dat ze 'gevonden en veilig' is. Lees hier verder.

14.00 uur | Explosief in centrum Almelo blijkt loos alarm

Bij graafwerkzaamheden zou een explosief zijn ontdekt in het centrum van Almelo. Er is zand over het explosief gegooid en een deskundige is onderweg om te kijken wat het precies is. Die constateerde dat het loos alarm was. Mogelijk gaat het om een simpele gasfles.
De politie had het gebied rondom de Grotestraat afgezet en ontruimd. Brandweer Twente laat dat alle preventieve veiligheidsmaatregelen zijn opgeheven en dat de situatie weer normaal is.
Het gebied rondom de Grotestraat is afgezet
Het gebied rondom de Grotestraat is afgezet © News United
Het explosief is ontdekt aan de Grotestraat
Het explosief is ontdekt aan de Grotestraat © Pfgholland

09.50 uur | Politie in zaak vermiste Rijssense: "Alle scenario's open"

In de zaak van het vermiste meisje uit Rijssen houdt de politie alle scenario's open. De 16-jarige is sinds woensdagmiddag verdwenen.
De politie stelt alles in het werk om haar te vinden. Ze was woensdagmiddag in het centrum van Rijssen in een dreigende situatie. Ze zou daar zijn achtervolgd door een onbekende man. Naar haar familie zou ze nog een bericht gestuurd hebben dat ze doodsbang was en kort daarna was ze niet meer bereikbaar.
Een zoekactie in de omgeving waar ze het laatst is gezien met een helikopter en meerdere politiewagens leverde woensdag niets op.
Donderdagmiddag maakte de politie bekend dat het meisje in goede gezondheid is teruggevonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.