Nieuws

Vermiste Rijssense liep mogelijk zelf weg: "Zat laatste tijd slecht in haar vel"

Vermiste Rijssense liep mogelijk zelf weg: "Zat laatste tijd slecht in haar vel"
Vermiste Rijssense liep mogelijk zelf weg: "Zat laatste tijd slecht in haar vel" © Unsplash / Maxim Hopman
Het vermiste 16-jarige meisje uit Rijssen is mogelijk zelf weggelopen van huis en niet achtervolgd door een man, zegt haar zus. "Ze zat de afgelopen tijd niet lekker in haar vel. Dat kwam door school en stage." Nog altijd is het 16-jarige meisje niet terecht.
Het meisje is sinds gistermiddag vermist. Ze stuurde toen een bericht naar haar familie dat ze doodsbang was omdat ze achtervolgd werd door een man. "We denken nu dat ze ons op het verkeerde been probeerde te zetten", zegt haar zus. "We krijgen signalen van klasgenoten en oud-collega's dat ze mogelijk zelf weg wilde lopen."

'Slecht in haar vel'

Met man en macht zoekt de politie naar het 16-jarige meisje. Ook familie en vrienden zoeken mee. "We horen van meerdere mensen dat ze waarschijnlijk gisteren de trein van Rijssen naar Almelo heeft genomen. Maar vanaf daar weten we helaas niets meer."
We zijn uitgeput, maar we moeten door
Zus van de 16-jarige
Hoewel ze slecht in haar vel zat, komt het mogelijke weglopen wel onverwachts. "Afgelopen weekend ben ik nog met haar bij mijn ouders in Rijssen geweest. Daar hebben we nog leuke plannen gemaakt voor de komende tijd. Het klinkt cliché, maar mijn zusje is ontzettend vrolijk en sociaal."

'Ontzettend dankbaar'

Haar zus is bang dat haar zusje niet uit zichzelf terugkomt. "Ik had de hoop dat ze gisteravond met hangende pootjes terug zou komen thuis. Maar nu dat niet gebeurd is, denk ik echt dat we haar zullen moeten vinden. Daar kunnen we alle hulp bij gebruiken."
De Rijssense is hier voor het laatst gezien bij de Geldmaat op de Oude Plusmarkt in Rijssen
De Rijssense is hier voor het laatst gezien bij de Geldmaat op de Oude Plusmarkt in Rijssen © Jan Willem Klein Horstman/News United
Samen met haar familie leeft haar zus in een bubbel. "We zijn uitgeput, maar we moeten door. We bellen de hele dag met de politie, vrienden, collega's, ga zo maar door. Familieleden zoeken stad en land af. We zijn daar zo ontzettend dankbaar voor."
Ondanks dat de 16-jarige nog niet gevonden is, heeft haar zus goede hoop. "In ieder geval dat ze in goede gezondheid is. Ik hoop dat we haar snel zullen vinden. We doen geen oog dicht zonder haar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.