Rutger Zoodsma naar Landstede Volleybal

Landstede Volleybal heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Rutger Zoodsma. De 19-jarige middenman komt over van Abiant Lycurgus. In het shirt van de Groningse eredivisionist maakte de talentvolle volleyballer twee jaar geleden zijn debuut op het hoogste niveau. Eind april speelde Zoodsma nog met Lycurgus in de finale van de strijd om de landstitel tegen zijn nieuwe club.

De 2.05 meter lange Fries heeft veel zin in het nieuwe seizoen bij zijn nieuwe club: "Lycurgus en Landstede Volleybal zijn natuurlijk de twee topteams van Nederland, dus het was wel lastig om een keuze te maken. Maar ik denk dat een nieuwe omgeving en andere trainers op dit moment goed voor mijn ontwikkeling is. Bovendien heb ik er alle vertrouwen in dat Redbad Strikwerda een betere speler van mij kan maken."

Net als bij Lycurgus wil Zoodsma ook bij Landstede om de prijzen spelen. "Ik wil heel graag landskampioen worden en met welke club maakt mij eigenlijk niet uit", aldus Zoodsma. "Ik hoop dat we met het team verder kunnen doorgroeien en wil daar persoonlijk graag heel veel energie in stoppen."

Meer over dit onderwerp:
landstede volleybal Sport Zaalsporten
Deel dit artikel:

Reageren