nieuws

Onder de Loep

Onder de Loep
Onder de Loep
In Onder de Loep vraagt de politie hulp bij het oplossen van misdrijven in Hasselt/IJsselmuiden, Zwolle, Almelo, De Pollen, Diepenheim en Enschede.

Hasselt/IJsselmuiden, trio steelt portemonnees in supermarkten

In de vorige uitzending werden beelden getoond van de Albert Heijn in Ommen. Op de beelden was te zien dat een 70-jarige vrouw slachtoffer werd van drie zakkenrollers. Hetzelfde trio blijkt dezelfde dag ook toegeslagen te hebben in supermarkten in Hasselt en IJsselmuiden. De beelden van deze diefstallen worden in de uitzending getoond.

Zwolle, pinnen met gestolen pinpas

Een onbekende persoon pint op 17 februari aan de Dobbe met een gestolen pinpas van een 68-jarige Zwolse. Van de onbekende pinner zijn bewakingsbeelden beschikbaar die in de uitzending worden getoond.

Almelo, make-updieven bij de Etos

Op 31 maart 2015 bij de winkel Etos aan de Koornmarkt in Almelo stelen een vrouw en een man diverse dure make-upspullen. Ze staan op de bewakingsbeelden wie (her)kent ze?
De Pollen, diefstal drank
Op donderdag 16 april omstreeks 21.04 uur is er voor een fors bedrag aan drank weggenomen. De drank stond op het terrein onder de overkapping bij de achteringang van een supermarkt aan de Oude Hoevenweg in De Pollen. We tonen de bewakingsbeelden.

Diepenheim, inbraak in school

Op donderdag 18 december 2014 was er ingebroken in de school aan de Kuimgaarden in Diepenheim. In de school zijn diverse kantoren doorzocht en er werd onder andere geld weggehaald en de Rabobankpinpas. Naast een flink schadebedrag werd met de pinpas ook 1250 euro gepind op 18 december omstreeks 5.35 uur.
Er staan drie personen tijdens de pintransactie op de bewakingsbeelden. Ze doen alle drie hun best om niet herkenbaar in beeld te komen. Maar mogelijk dat toch iemand deze mannen herkent.

Enschede, agressieve tasjesdief

Een onbekende man heeft op zowel 31 maart als 2 april twee vrouwen beroofd door meteen op ze in te slaan. Bij één vrouw lukte het hem niet om haar tas te stelen omdat ze zich niet zomaar overgaf en de man terugsloeg. Dit gebeurde op de Mina Krusemanstraat in Enschede. Zij liep hierbij zelf letsel op maar behield haar spullen. De tas van de vrouw die op 2 april, aan Kleine Houtstraat in Enschede, bruut werd beroofd werd later teruggevonden zonder haar portemonnee met inhoud. De onbekende man liet een bijzonder opvallende fiets achter. We tonen de fiets en roepen getuigen op informatie te geven die kan helpen om deze straatroven op te lossen.

Enschede, overval en brand groothandel Van der Wurp

De directeur van groothandel Van der Wurp op industrieterrein Marssteden in Enschede is kort voor de grote brand vorige week dinsdag overvallen. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Een man met een bivakmuts bedreigde hem met een wapen en dwong hem in zijn kantoor een kluis te openen. In Onder de Loep beelden van de gestolen auto van de directeur en beelden waarop te zien is dat iemand met die auto wegrijdt kort voor de eerste brandmelding. 
Onder de Loep wordt uitgezonden op donderdag om 17.45 uur en elk uur herhaald. De uitzending wordt herhaald op zondag. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.