nieuws

Shanice van de Sanden toch mee met Oranjevrouwen naar WK

Shanice van de Sanden
Shanice van de Sanden
Bondscoach Roger Reijners van de Nederlandse voetbalvrouwen heeft Shanice van de Sanden alsnog toegevoegd aan de WK-selectie.
De 15-voudig international van FC Twente neemt de plaats in van Claudia van den Heiligenberg, die kampt met een knieblessure. Dat maakte voetbalbond KNVB vandaag bekend.
Shanice deed gisteren ook mee in het 'uitzwaaiduel' van de Oranjevrouwen tegen Estland. In de met 7-0 gewonnen wedstrijd scoorde Van de Sanden een doelpunt en maakte zoveel indruk dat ze mee mag naar het WK in Canada. Van de Sanden was in eerste instantie niet geselecteerd, maar speelde gisteren als vervanger van Van den Heiligenberg een verdienstelijke wedstrijd met een late selectie als gevolg.
Van den Heiligenberg was ondanks haar blessure door Reijners opgenomen in de selectie in afwachting van mogelijk tijdig herstel. Maar het blijkt nu dat het mondiale eindtoernooi in Canada te vroeg komt voor de 96-voudig international. Oranje vliegt zondag naar Toronto voor een trainingskamp van een week. Daar staat op zaterdag 30 mei Oranje's laatste oefenduel op het programma, een treffen met mede WK-ganger Zweden. Nederland begint het WK op 6 juni met de groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.