nieuws

Bijna helft van Overijssel heeft vakantiegeld nodig om rond te komen

Het vakantiegeld blijft vaak in de knip
Het vakantiegeld blijft vaak in de knip
Je vakantiegeld uitgeven aan een verre reis of lange vakantie. Hoe fijn en verdiend ook, veel provinciegenoten komen er niet aan toe. Bijna de helft van de Overijsselaars (47%) blijkt het vakantiegeld nodig te hebben om rond te komen. Het hoogste percentage van Nederland.
Uit het onderzoek van EénVandaag in samenwerking met RTV Oost blijkt dat gemiddeld 41% van de Nederlanders het vakantiegeld nodig heeft om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Groningers (25%) en Limburgers (28%)  zitten wat dat betreft een stuk comfortabeler.

Niet aan de vakantie

Ook al is er dan geen noodzaak, wordt het geld dan wel uitgegeven aan de vakantie? Nee, zo blijkt vaak het geval. Meer dan de helft van de Overijsselaars geeft het vakantiegeld überhaupt niet uit aan de vakantie.

Waaraan dan wel?

Geen camping, cruise of vliegticket dus, maar wat dan wel? Het blijkt dat het vakantiegeld in Overijssel vooral op de bank gezet wordt (36%). Dat komt overeen met het landelijke gemiddelde. Vooral Groningers (51%) en Drentenaren (48%) zetten geld op de bank. In Friesland (26%) wordt er flink minder gespaard.
En als het geld wel gaat rollen is kleding populair, worden er schulden afgelost of gaat het geld naar een grotere uitgave zoals een auto of computer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.