nieuws

Rechtbank beslist donderdag over geluidsniveau Megabase Zwolle

De rechtbank in Zwolle neemt donderdag een beslissing over het geluidsniveau van het dance-evenement Megabase Outdoor in Zwolle.
Het muziekevenement vindt aanstaande zaterdag plaats in Park de Wezenlanden in Zwolle, op het terrein waar elk jaar ook het bevrijdingsfestival wordt gehouden. Megabase Outdoor is daar al vaker gehouden. Dit tot grote ontevredenheid van buurtbewoners, die de luide bassen erg vervelend vinden.

Comité 'Herrie uit de Stad'

Zo'n 170 buurtbewoners hebben zich aangesloten bij het comité 'Herrie uit de Stad' en eisten dinsdag bij de rechtbank dat het maximale volume, zoals de gemeente dat in de vergunning toestaat, behoorlijk naar beneden wordt geschroefd. Ook wil het comité dat er om de minuut op meerdere plaatsen geluidsmetingen worden gehouden.
De organisatie van Megabase Outdoor vindt dat overdreven en zegt dat een metingom het kwartier voldoende is. Ze zullen er bovendien alles aan doen om het maximale volume, zoals dat in de vergunning van de gemeente Zwolle staat vermeld, niet te overschrijden.

Kans op ongeregeldheden

Aanstaande zaterdag worden er zo'n 7000 dance-liefhebbers verwacht in Park de Wezenlanden. In de voorverkoop zijn er volgens de organisatie al ruim 6000 kaarten verkocht. Als de rechter besluit dat het volume flink naar benden moet, dan zullen festivalgangers teleurgesteld zijn en ontstaan er daardoor mogelijk ongeregeldheden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.