nieuws

Haaksbergen vergadert woensdag over conclusies rapport monstertruckdrama

Rapport over Monstertruckdrama Haaksbergen
Rapport over Monstertruckdrama Haaksbergen © RTV Oost
De gemeenteraad van Haaksbergen vergadert woensdagavond over het rapport over het monstertruckdrama dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid gisteren heeft gepubliceerd. Die haalt in het rapport keihard uit naar de gemeente Haaksbergen. Woensdag wordt de inhoud van het rapport besproken en wordt gepraat over het functioneren van burgemeester Gerritsen bij het verlenen van de vergunning.
Volgens de Onderzoeksraad schoot Haaksbergen zwaar tekort, maar faalden ook de organisatie van het evenement en de bestuurder van de monstertruck door niet genoeg te kijken naar de veiligheid.

Oppositie wil nog geen conclusie trekken

De politieke reacties op het rapport waren gisteren voorzichtig. Het CDA en de VVD, twee oppositiepartijen, noemden het een duidelijk rapport, maar vonden het nog te vroeg om conclusies te trekken. Ook wilden zij nog niet ingaan op de vraag of burgemeester Gerritsen moet opstappen.
Burgemeester Gerritsen noemde het een 'waardevol en constructief rapport waar de gemeente van kan leren'. Ondanks de kritiek op zijn functioneren, trekt de burgemeester geen conclusies over zijn functie. "Weglopen is wel heel erg gemakkelijk."

Kritiek op betrokken partijen is niet mals

De onderzoeksraad is in het rapport niet mals met de kritiek op alle betrokken partijen. De gemeente stelde amper eisen aan de vergunning en had te weinig kennis en expertise in huis om de risico's te kunnen beoordelen. Volgens de Onderzoeksraad was er daarnaast te weinig betrokkenheid bij onder andere de burgemeester.
Daarnaast heeft de organisatie volgens de Onderzoeksraad nagelaten de risico's goed te onderzoeken, waardoor er ook geen maatregelen genomen zijn. Ook had de bestuurder moeten weten dat het terrein weinig ruimte voor problemen liet en kende het stuntteam de risico's van de stunt onvoldoende.
 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.