nieuws

PEC Zwolle verliest in eigen huis heenwedstrijd play-offs van Vitesse

PEC Zwolle is niet goed begonnen aan de play-offs om Europees voetbal. In het IJsseldelta stadion ging de heenwedstrijd tegen Vitesse met 1-2 verloren.
In een aftastende openingsfase kwam de eerste kans op naam van Necid, maar zijn vlammende afstandsschot werd gepareerd door Vitesse-doelman Room. Aan de andere kant kwam Ibarra naar binnen en probeerde het in de korte hoek, zijn inzet ging een halve meter naast. Even later was het diezelfde Ibarra met dit keer een grotere kans, maar zijn hoge schot werd met een knappe reflex gekeerd door Hahn. Na een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong via nota bene Van der Werff. De verdediger, die volgend seizoen in het shirt van Vitesse speelt, stoomde op en na een mooie steekpass van Lukoki rondde hij koelbloedig af.
Na rust was Qazaishvili dicht bij de gelijkmaker toen hij ruimte kreeg om vanaf twintig meter uit te halen, het schot van de Georgiër ging rakelings naast. Aan de overkant had Lukoki een goede voorzet in huis op Necid maar de kopbal van de spits mistte kracht. Vitesse kwam even later op gelijke hoogte toen een afstandsschot van de ingevallen Vejinovic onderweg werd aangeraakt en Hahn er geen antwoord op had. De bezoekers kwamen even later zelfs op 1-2 en het doelpunt kwam op naam van Qazaishvili, die met een schitterende schijnbeweging Van der Werff op het verkeerde been zette en knap afrondde. PEC gooide vervolgens alle registers open om gelijk te maken en was het dichtbij via Necid en Saymak, maar uiteindelijk gingen de bezoekers er met de winst vandoor.

PEC Zwolle - Vitesse 1-2

1-0 Van der Werff (31)
1-1 Vejinovic (68)
1-2 Qazaishvili (74)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Van der Heijden
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra, Brama, Lukoki, Drost (Saymak/73), Thomas (Becker/73), Necid.
Vitesse: Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Pröpper, Qazaishvili, McEachran (Vejinovic/64), Ibarra, Traore, Labyad (Wallace/64).
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.