Nieuws

112 nieuws: Brand appartementen Deventer, brandweer moet bewoners bovenste etages redden

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws op deze vrijdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.45 uur | Brandweer bevrijdt bewoners van brand in wooncomplex

Er is aan het begin van de avond brand uitgebroken in een appartementencomplex aan de Polstraat in Deventer. De brandweer moet een ladderwagen inzetten om de bewoners van de balkons van bovenste etages en het dakterras te halen. De brand woedt op de onderste verdieping en de kelder, waardoor de bewoners niet zelf weg kunnen komen.
De Polstraat in de dicht bebouwde binnenstad van Deventer is afgesloten voor verkeer en belangstellend publiek. Voor de brandweer is het namelijk passen en meten in de smalle straten, omdat de hoogwerker telkens bijgesteld moet worden om alle balkons en daken te bereiken.
Brandweer haalt bewoners van balkon, die door brand in wooncomplex niet weg kunnen
Brandweer haalt bewoners van balkon, die door brand in wooncomplex niet weg kunnen © Rens Hulman
Voor zover bekend zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd. De bewoners die door de brand zijn ingesloten staan veilig op hoger gelegen terrassen en balkons. Er is wel ambulance aanwezig om bevrijde bewoners op te vangen en eventueel te verzorgen. Er is opvang geregeld in het nabij gelegen gemeentehuis. Het gaat om bewoners van zeker tien ontruimde appartementen.
Er staan nog bewoners op het dak die gered moeten worden
Er staan nog bewoners op het dak die gered moeten worden © Rens Hulman
Inmiddels zijn alle bewoners veilig uit het appartementengebouw gehaald, waaronder een moeder met drie kinderen. Ook bracht de brandweer wasmanden met daarin huisdieren zoals katten naar buiten. Burgemeester Ron Konig is ook ter plaatse en laat zich persoonlijke informeren over de brand en de gevolgen voor de bewoners.
Brandweer redt bewoners en huisdieren van brand in wooncomplex Deventer binnenstad

18.00 uur | Brandweer zet straat af vanwege auto met LPG-lek

De brandweer is gealarmeerd voor een gaslekkage aan De Holtinck in Wierden. Ter plaatse bleek sprake van weglekkende LPG uit een auto die geparkeerd staat op de parkeerplaats voor woonzorgcentrum De Holtinck. De brandweer heeft om veiligheidsredenen de straat afgezet met linten om mensen op afstand te houden.
Brandweer probeert autogaslek te verhelpen
Brandweer probeert autogaslek te verhelpen © Jan Willem Klein Horstman/News United

13.00 uur | Dodelijk ongeval

Een automobilist is overleden na een frontale botsing op een vrachtwagen op de N341 tussen Ommen en Den Ham. Het gaat om een 47-jarige man uit de gemeente Westerkwartier.
Het ongeval gebeurde in de bocht bij de Steile Oever. Beide rijrichtingen zijn dicht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Het ongeval gebeurde op de Steile Oever tussen Ommen en Den Ham
Het ongeval gebeurde op de Steile Oever tussen Ommen en Den Ham © ProNews Producties

06.45 uur | Automobiliste gewond

Een automobiliste is rond drie uur 's nachts tegen een boom gebotst langs de Wierdensestraat in Nijverdal. De vrouw botste frontaal op de boom en kwam op het fietspad tot stilstand. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Wat het ongeval heeft veroorzaakt, is niet bekend. De Verkeersongevallenanalyse heeft de weg afgezet voor onderzoek.
Het ongeval gebeurde op de Wierdensestraat
Het ongeval gebeurde op de Wierdensestraat © News United / Jan Willem Klein Horstman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.