nieuws

Wegwijzers in Almelo zoek; dolende wandelaars avondvierdaagse nog lang niet thuis

Wandelaars verdwaald tijdens avondvierdaagse
Wandelaars verdwaald tijdens avondvierdaagse
We gaan nog niet naar huis, nog lange niet.... Het is woensdagavond in het bos bij Almelo ongetwijfeld door veel wandelaars gezongen. Deelnemers aan de avondvierdaagse in Almelo waren in het bos verdwaald omdat er geen wegwijzers meer in het bos stonden.
Een groot deel van de 800 wandelaars van de avondvierdaagse moest daardoor ongewild extra kilometers lopen. De routes van 10 en 15 kilometer voerden door het bos en waren door de organisatie keurig uitgezet met wegwijzers. Tijdens de loop zag een getuige dat vier jongens de pijlen weghaalden...

Lege finish op afgesproken tijd

De 800 wandelaars gingen, net als op de andere dagen, om 18.30 uur van start. De organisatie voelde nattigheid toen om 22.00 uur nog steeds veel mensen niet over de finish bij wijkcentrum 't Dok waren aangekomen. Normaal moet iedereen al voor 21.00 uur binnen zijn.

Vrijwilligers zetten dolende lopers op juiste pad

Meteen zijn vrijwilligers het bos ingestuurd om de dolende wandelaars op het juiste pad te krijgen. Vervelend, maar niets aan te doen zegt de organisatie: "we hopen dat ze de pijlen volgend jaar met rust laten".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.