nieuws

Na 6-0 winst met 8-0 verliezen; verbijstering bij SDC'12 in Denekamp

Ongeloof en verbijstering overheersen in Denekamp nadat het eerste elftal van voetbalclub SDC'12 uit de tweede klasse is gedegradeerd. Na thuis met 6-0 te hebben gewonnen, werd gisteren de return tegen Columbia in Apeldoorn met 8-0 verloren.
"We hebben een totale off-day gehad"", stelt voorzitter Frank Morshuis van SDC'12. "Met die dubieuze penalty vlak voor rust werd het 4-0. En onze keeper kreeg ook nog eens rood. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Toen het vijf minuten in blessuretijd nog 6-0 werd en zij een verlenging afdwongen, dan weet je dat het gedaan is. Zeker omdat we vlak voor tijd een tweede rode kaart kregen. Zij kwamen steeds meer in een flow en bij ons was dat precies andersom."
De voorzitter stelt dat er binnenkort grondig geëvalueerd gaat worden. "En dan ligt er een mooie uitdaging voor onze technische staf voor het komende seizoen. Het leven gaat door."

Het is te bizar voor woorden

Op het complex van de onfortuinlijke club in Denekamp gaan, ondanks het totaal onverwachte debacle, de voorbereidingen voor het jaarlijkse pinkstertoernooi voor C-junioren gewoon door. "Het is te bizar voor woorden", reageert een vrijwilliger tussen de bedrijven door. "Ik ben er niet bij geweest, maar wist niet wat ik hoorde. Ik heb er ook geen verklaring voor. Ik heb trouwens ook de term omkoping of matchfixing gehoord, maar ik weet zeker dat dat niet aan de orde is geweest."

Geen jaarabonnement voor de Apenheul

Ook sportwethouder Zwiep gaat er niet van uit dat de wedstrijd van gisteravond verkocht is. "Nee, ik heb van mijn collega in Apeldoorn geen jaarabonnement voor de Apenheul gekregen. Als dank voor de uitslag van gisteravond", reageert ze lachend.
Voorzitter Morshuis spreekt van grote flauwekul als hij hoort van mogelijke omkoping. "Daar heb ik echt helemaal niks over gehoord of gezien. Onzin!"
Wethouder Zwiep spreekt van een ongelooflijk verhaal. "Ik was er zelf niet bij, want ik had een vergadering elders. Maar ik ben tussentijds op de hoogte gehouden via Twitter. Ik wist niet wat ik zag gedurende de avond. Iedereen dacht natuurlijk dat het kat in het bakkie was na die 6-0 van zondag. Dan ga je er toch niet van uit dat je de tweede wedstrijd met 8-0 om de oren krijgt. En ook nog eens drie rode kaarten. Echt niet te geloven. Maar laten we er met zijn allen niet al te dramatisch over doen. De bal is immers rond, zeggen ze dan. Toch?"
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.