Betaald voetbal

Van den Belt kijkt uit naar topper tegen Heracles: "Uitstralen dat PEC kampioen wil worden"

Thomas van den Belt in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord
Thomas van den Belt in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord © Orange Pictures
PEC Zwolle wil morgen in de topper tegen Heracles Almelo de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie heroveren. De ploeg van trainer Dick Schreuder heeft drie punten minder dan de Almelose concurrent, maar ook een duel minder gespeeld.
"We kunnen aan iedereen laten zien dat wij ook kampioen willen worden en dat willen we ook zeker uitstralen", stelt clubtopscorer Thomas van den Belt. "Maar het is ook pas de eerste wedstrijd van de derde periode, dus het is ook niet zo dat deze wedstrijd de doorslag gaat geven. Het is een belangrijke wedstrijd, waarin we de koppositie kunnen pakken. Maar ook niet meer dan dat."

Interesse

Van den Belt is bezig aan een uitstekend seizoen bij PEC Zwolle en de middenvelder wordt geregeld in verband gebracht met andere clubs. "Maar ik heb niet de intentie om weg te gaan deze winter", benadrukt de 21-jarige middenvelder uit Kampen nog maar eens.
"En ik ben er eigenlijk helemaal niet mee bezig. Natuurlijk vindt elke speler het leuk om waardering te krijgen voor zijn prestaties. Met de statistieken die ik heb, denk ik inderdaad dat er clubs geïnteresseerd in mij zijn. Maar ik hoop dat er straks alleen maar meer interesse gaat komen, want dat zou betekenen dat mijn statistieken nóg beter zijn geworden."

Ongeschonden

PEC Zwolle is donderdag vrijwel ongeschonden uit de verloren bekerstrijd met Feyenoord gekomen. Aanvoerder Bram van Polen liep een hoofdwond op en Melayro Bogarde kreeg wat last van een teen, maar beiden zijn naar verwachting gewoon inzetbaar tegen Heracles. Mogelijk kan ook Thomas Beelen weer deel uitmaken van de wedstrijdseelctie. Jordy Tutuarima, Hakon Gangstad en derde doelman Duke Verduin ontbreken in ieder geval nog wel.
De topper op Erve Asito begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen op Radio Oost.
Thomas van den Belt staat in de belangstelling van verschillende clubs: "Maar ik heb niet de intentie om weg te gaan deze winter. Ik wil heel graag kampioen worden of promoveren met PEC Zwolle"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.