Betaald voetbal

Van Polen glundert na klinkende zege in Almelo: "Ik heb zo genoten van de eerste helft"

PEC Zwolle viert de zege in Almelo
PEC Zwolle viert de zege in Almelo © Orange Pictures
Bram van Polen heeft toch behoorlijk wat voetbaljaren op de teller staan, maar de aanvoerder van PEC Zwolle raakt nog allerminst verzadigd. Zijn ploeg pakte zondagmiddag de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie door de topper met Heracles Almelo feilloos naar zich toe te trekken (0-3). Van Polen was erg onder de indruk van de prestatie van de Zwollenaren.
"Ik heb zo genoten van onze eerste helft. Ik vond ons echt goed", glunderde de verdediger na afloop. Jasper (Schendelaar, red) redde ons nog wel in het begin met die kans van Laursen, maar daarna vond ik ons niet normaal goed de eerste helft. Ik heb echt zitten genieten."

Zat eraan te komen

Van Polen vindt dat die eerste 45 minuten tot dusver de beste fase van het seizoen is. "Met name omdat het hier is. We merkten het eigenlijk al een beetje deze week, dat dit eraan zat te komen. Dat klinkt een beetje stoer, achteraf is het makkelijk lullen. Maar ik merkte na Feyenoord een bepaalde focus en iedereen had er gewoon zo'n zin in. Dat kwam er eigenlijk een beetje uit, met name de eerste helft."

Kampioenschap

"Wij kunnen goed voetballen en dan is het genieten zo'n eerst helft. Dan is het een voorrecht om voetballer te mogen zijn", vervolgt Van Polen, die na de overwinning in Almelo een duidelijk doel uitspreek voor de nieuwe koploper in de KKD. "Ik vind sowieso dat we voor het kampioenschap moeten gaan. Ik heb al een paar keer tegen de jongens gezegd dat er niets mooier is dan een kampioenschap."
"Alleen we zijn pas halverwege en Heracles heeft ook gewoon een goede ploeg. Die hadden vandaag een matige eerste helft. Die gaan ook nog heel veel puntjes halen. Het zou mooi zijn als we met z'n tweeën kunnen promoveren, maar dan teken ik er wel voor dat wij eerste worden", besluit de Zwolse aanvoerder.
PEC-aanvoerder Bram van Polen na zege in topper: "We voelden dit aankomen"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.