Nieuws

Snelweg A1 bij Bathmen afgesloten om politieactie, agenten trekken wapens

Politie op de A1 bij Bathmen vanavond vanwege politie-actie
Politie op de A1 bij Bathmen vanavond vanwege politie-actie © NewsUnited/Rens Hulman
De snelweg A1 is vanavond een half uur afgesloten geweest ter hoogte van Bathmen vanwege een politieactie. Een auto was aan de kant van de weg gezet omdat er een melding van een andere weggebruiker was binnengekomen dat één van de inzittenden 'met een wapen uit het raam hing'.
Auto langs de kant van de A1 gezet vanwege een wapen.
Volgens de politiewoordvoerder was de aard van die melding plus de locatie waar de melding was gedaan, op de snelweg A1 richting Hengelo, reden om met een flinke politiemacht uit te rukken.

Getrokken wapens

Politieagenten met getrokken wapens sommeerden de inzittenden van de auto, de bestuurder en twee passagiers, uit te stappen. Terwijl dit gebeurde werd de A1 afgesloten voor het verkeer. Dat leverde een kilometerslange file op.
Uiteindelijk bleek dat één van de inzittenden geen vuurwapen bij zich had maar een verfpistool, dat door een andere weggebruiker verward werd met een echt wapen.

Weg vervolgen

De inzittenden van de stilgezette auto mochten uiteindelijk hun weg vervolgen. Er is niemand aangehouden. De snelweg is tussen half negen en negen uur vanavond afgesloten geweest en kon daarna weer worden vrijgegeven.
"Hoewel het hier meeviel nemen we altijd het zekere voor het onzekere", meldt een politiewoordvoerder. "Na controle en een gesprek mocht iedereen vertrekken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.