nieuws

Memphis Heart 'n Soul Enschede geopend door loco-burgemeester van Memphis

Een bijzondere gast in Enschede. Loco-burgemeester Jack Sammons van de Amerikaanse stad Memphis opende in de Grote Kerk samen met burgemeester Fred de Graaf van Enschede het 'Memphis Heart 'n Soul' festival.
Op de Oude Markt in Enschede is het dit pinksterweekend vier dagen feest. Alles staat in het teken van blues, rock 'n roll en soulmuziek. De stad ademt de sfeer uit van de stad Memphis, compleet met barbecues, hamburgers, tentoonstellingen en de RTV Oost-documentaire over de band tussen de twee katoensteden.
De historische banden tussen textielstad Enschede en katoenstad Memphis gaan anderhalve eeuw terug. Veel van de katoen dat in Enschede gebruikt werd in de textielindustrie, kwam uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Vliegveld Twente en B.B. King

Oorspronkelijk zou burgemeester A.C. Wharton van Memphis het festival openen, maar hij had een geldig excuus. Hij moest aanwezig zijn op de begrafenis van de overleden blues-legende B.B. King in zijn stad. In plaats daarvan kwam loco-burgemeester Jack Sammons. Hij is tevens directeur van het vliegveld in Memphis en bracht daarom ook een bezoek aan vliegveld Twente.
De organisatie is blij met de komst van Sammons. "Wij zijn ongelooflijk trots en vinden het ook heel belangrijk omdat er veel vergelijking te maken valt tussen beide steden. Niet alleen de muziek, maar ook de sociale omstandigheden", zegt Marcel Wendrich namens de organisatie.

Gratis festival

Het festival trapt vanavond af met de levende blueslegende Robert 'Bilbo' Walker. Het festival duurt tot maandagnacht met optredens van onder meer Berget Lewis, Waylon en Amerikaanse topmusici en is gratis te bezoeken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.