nieuws

Sparta Enschede grijpt naast promotie, DETO ziet Urk winnen

Sparta Enschede speelt ook volgend seizoen in de eerste klasse. De ploeg van trainer Peter Schulte verloor zaterdag in de nacompetitie op eigen veld met 1-3 van Buitenpost.
Sparta Enschede had een overwinning nodig om nog kans te maken op promotie naar de hoofdklasse. De winnaar van de derde periode in de eerste klasse D verloor het eerste pouleduel namelijk al met 2-0 van LRC. Tegen Buitenpost kenden de Enschedeërs een goede start. Al na zeven minuten leidde Sparta door een eigen doelpunt van Marco van Leijen.
Sparta Enschede hield de voorsprong vast, maar moest na rust toch buigen voor de bezoekers. Buitenpost kwam op gelijke hoogte via Joran Olijve. De bezoekers waren sterker en kwamen tien minuten voor tijd verdiend op 1-2, dankzij Martijn van Roeden. Rob Dijkstra maakte er zelfs nog 1-3 van.

DETO ziet Urk winnen

Voor DETO wordt de poule volgende week zaterdag beslist. De ploeg uit Vriezenveen won vorige week met 1-0 van Balk. Balk kwam zaterdag in actie tegen Urk en ging opnieuw met 1-0 onderuit. Volgende week treffen Urk en DETO elkaar op Urk en zal beslist worden wie promoveert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.