Nieuws

Spoedpost Hengelo blijft 's nachts open, maar alleen voor échte noodgevallen

Spoedpost Hengelo blijft 's nachts open, maar alleen voor noodgevallen
Spoedpost Hengelo blijft 's nachts open, maar alleen voor noodgevallen © RTV Oost
De huisartsenpost in het ZGT in Hengelo blijft 's nachts open. HuisartsenZorg Twente (HZT) onderzocht of een nachtelijke sluiting mogelijk was om zo de werkdruk te verlagen voor huisartsen. Inmiddels is een andere oplossing gevonden, het onderzoek naar een nachtelijke sluiting is helemaal van de baan.
Om er toch voor te zorgen dat de werkdruk afneemt, worden alleen patiënten behandeld met 'hoog urgente zorgvragen'. Dit zijn klachten die niet kunnen wachten tot de eigen huisarts ze overdag kan behandelen.

Strengere controle

Patiënten worden straks vooraf strenger gecontroleerd of er écht sprake is van een noodgeval. Mensen die ongerust zijn over hun gezondheid kunnen altijd bellen, maar worden dus niet per se opgevangen door een huisarts.
Daarnaast kunnen huisartsen straks zelf hun nachtdiensten inplannen en werken op zelfgekozen momenten. Huisartsen met een eigen praktijk draaien minder diensten op de spoedpost, de rest wordt gedaan door dokters zonder eigen praktijk.

Enschede en Almelo

Doordeweeks komen 's nachts gemiddeld acht mensen bij de spoedpost in Hengelo, in het weekend zijn dat er 's nachts 13. Veel van deze mensen worden doorverwezen naar de ziekenhuizen in Enschede of Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.