Nieuws

112 Nieuws: Minder treinen door diverse problemen | Scooterrijder gewond in Almelo

In dit bericht houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.05 uur | Problemen op het spoor

Diverse problemen op het spoor vanavond. Tussen Wierden en Almelo rijden geen treinen, vanwege een aanrijding. Volgens NS duurt dat nog tot 23.15 uur. Dat heeft gevolgen voor de treinen vanuit Enschede naar Deventer en Zwolle. Er wordt volgens de NS gereden met een aangepaste dienstregeling. Er rijden stopbussen tussen Rijssen, Wierden en Almelo.
Ook rijden tussen Hengelo en Enschede minder treinen, vanwege een sein- en wisselstoring. Reizigers zijn ongeveer een half uur langer onderweg. Verwacht wordt dat de storing nog tot 23.45 uur duurt.

20.00 uur | Gewonde bij ongeluk in Enschede

Bij een ongeluk op de Usselerrondweg in Enschede is een gewonde gevallen. Twee auto's botsten op elkaar.
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.
Gewonde bij ongeluk in Enschede
Gewonde bij ongeluk in Enschede © News United / Dennis Bakker

19.25 uur | Scooterrijder met spoed naar ziekenhuis gebracht

Bij een ongeluk in Almelo is aan het begin van de avond een scooterrijder gewond geraakt. De bestuurder kwam met een auto in botsing op de Van Rechteren Limpurgsingel.
Een trauma-arts is met een traumahelikopter naar de plaats van het ongeluk gebracht om hulp te kunnen verlenen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Ook de brandweer is opgeroepen om vloeistoffen van de weg te halen.
Scooterrijder gewond na ongeluk in Almelo
Scooterrijder gewond na ongeluk in Almelo © News United / Patrick Weegink

17.15 uur | Auto vliegt in brand, kinderen in veiligheid gebracht

In Markelo is vanmiddag een rijdende auto in brand gevlogen. De bestuurder wist haarzelf en twee kinderen in veiligheid te brengen.
Van de auto is weinig over. De hele voorkant is uitgebrand.
De uitgebrandde auto
De uitgebrandde auto © News United / Jan Willem Klein Horstman

17.00 uur | Kat onder de olie

Lisette Nijmeijer uit Olst weet niet wat ze ziet als haar kat Micky voor haar staat nadat-ie door de wijk is gelopen. Het beestje is drijfnat van de olie. "Hij plakte en rook heel raar", zegt Lisette. "De dierenarts is er anderhalf uur mee bezig geweest om hem weer schoon te krijgen."
Ze vermoedt dat iemand de olie heeft gegooid. "De kat van mijn vriend had met de jaarwisseling hetzelfde, al waren daarbij alleen de voorpootjes vies geworden."

14.50 uur | Fietsster gewond na aanrijding, bestuurder neemt hazenpad

Een fietsster is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Deurningerstraat in Enschede. Ze kreeg ter hoogte van de Doctor van Damstraat geen voorrang van een automobilist, die haar vervolgens schepte. Na het ongeval liet de bestuurder de vrouw op het wegdek achter en koos het hazenpad. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.
Gewonde fietsster naar het ziekenhuis gebracht
Gewonde fietsster naar het ziekenhuis gebracht © Dennis Bakker/News United
De politie is op zoek naar een zilverkleurige auto. Getuigen of mensen die camerabeelden hebben kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

14.05 uur | Treinstoring verholpen

De treinstoring tussen Zwolle en Heino is verholpen. Er was een sein- en wisselstoring, die werd iets na 13.00 uur gemeld.

13.45 uur | Geen treinen tussen Zwolle en Heino

Tussen Zwolle en Heino rijden geen treinen, vanwege een sein- en wisselstoring. Dat meldt de NS.
De verwachting is dat om 15.15 uur de storing is opgelost.

12.00 uur | Ongeval op N761

Een fietsster is vanochtend gewond geraakt bij een ongeval op de N761. Het ongeval gebeurde op de Paasloërweg bij Oldemarkt. De bestuurder van een BMW botste tegen de vrouw toen ze de N761 wou oversteken. De fiets belandde in de sloot en de vrouw kwam op het wegdek terecht.
De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de BMW raakte niet gewond en kon verder rijden.
Het ongeval gebeurde  op de N761
Het ongeval gebeurde op de N761 © BTB Fotografie

10.25 uur | Auto in sloot na aanrijding met vrachtwagen

Op de Burgemeestersdijk in Wierden kwam vanmorgen een automobilist in aanrijding met een vrachtwagen. Dat gebeurde vlak voor de spoorwegovergang. Na de botsing schoof de auto in een sloot.
De brandweer moest er aan te pas komen om de bestuurder en een passagier te bevrijden. Ze zijn allebei met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Burgemeestersdijk is afgesloten.
Ongeval op de Burgemeestersdijk in Wierden
Ongeval op de Burgemeestersdijk in Wierden © Jan Willem Klein Horstman/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.