nieuws

PEC Zwolle speelt gelijk bij Vitesse en mist ticket Europa League

PEC Zwolle gaat komend seizoen niet Europa in. De ploeg speelde vanmiddag in Arnhem met 1-1 gelijk en dat was niet genoeg om door te gaan na de 2-1 nederlaag van donderdag in Zwolle.
Vitesse was de betere ploeg in het begin van de wedstrijd en drong PEC Zwolle terug op eigen helft. Na schoten van Pröpper en Traore was het na ruim een kwartier raak voor laatstgenoemde. Na een mooie pass van Achenteh en een goede actie schoot hij de bal achter Hahn. Aan de andere kant kregen Necid en Thomas een kans, maar de ploeg kwam niet tot scoren en dus was de ruststand 1-0.
Na rust was er gelijk een goede kans voor Necid, maar hij schoot voorlangs. Aan de andere kant mikten Achenteh en Labyad net naast het doel van Hahn. Ruim tien minuten na rust werd het gelijk. Necid nam een voorzet van Van Polen aan op de borst en schoot hard de 1-1 binnen. Even later kopte Diks op de lat boven Hahn. Tien minuten voor het einde moest PEC met tien man verder nadat Van der Werff (komend seizoen Vitesse) zijn tweede gele kaart kreeg. Kort daarna leek Traore het duel te beslissen, maar tikte in kansrijke positie naast. Saymak zag Room redden op een vrije trap en Hahn deed aan de andere kant hetzelfde bij een schot van Vejinovic. Scoren deden beide ploegen echter niet meer en dus zit het seizoen van PEC Zwolle erop.

Vitesse - PEC Zwolle 1-1

1-0 Traore (18)
1-1 Necid (56)
Arbiter: Braamhaar
Geel: Lam, Saymak, Vejinovic, Wallace
Rood: Van der Werff (80/2x geel)
Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, McEachran (Vejinovic/66), Pröpper, Qazaishvilli, Ibarra (Nakamba/90+1), Traore, Labyad (Wallace/66).
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam (Saymak/46), Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki (Ehizibue/76), Drost, Thomas, Necid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.