Overige sporten

Evie van Kerkvoorde bedroefd door stoppen Team Eurosped: "Wel wat traantjes gelaten"

Evie van Kerkvoorde
Evie van Kerkvoorde © Orange Pictures
Het kwam voor haar en haar teamgenoten als donderslag bij heldere hemel. Volleybalster Evie van Kerkvoorde kon aanvankelijk niet geloven dat haar Team Eurosped ophoudt te bestaan. "Ik heb wel wat traantjes gelaten."
De schrik zat er goed in toen de mededeling van het bestuur kwam dat de club zich terugtrekt uit de Eredivisie. "Het was een schok toen we het hoorden. We zaten met het team bij elkaar en wisten even niet wat we moesten zeggen", vertelt Van Kerkvoorde. "Het bestuur heeft het denk ik zolang mogelijk stil willen houden om ervoor te zorgen dat wij er tijdens wedstrijden en trainingen geen last van zouden krijgen. Dat is denk ik reden dat ze het maandag pas hebben verteld."

Financiën

Door verminderde sponsorinkomsten en een toename in kosten kon het bestuur topvolleybal in Vroomshoop niet meer waarborgen. "Door corona en door de inflatie zijn de kosten omhoog zijn gegaan", vervolgt de speelster uit Deventer. "En vooral de transportkosten zijn volgens het bestuur gegaan. Dus zowel het vervoer naar Vroomshoop als het vervoer naar uitwedstrijden. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze de stekker per direct eruit moeten trekken."
Speelster Evie van Kerkvoorde treurt van einde Eurosped: "Niet kunnen slapen"

Tranen

"Ik heb echt wel wat traantjes gelaten al. En als ik er zo over doorga dan kan ik zo weer aan de gang", schetst de aanvoerster haar machteloze gevoel. "Ik heb niet super geslapen. Je gaat erover nadenken en het eerste moment dat het verteld werd, kreeg ik het niet eens echt binnen. Toen ik in bed lag drong het pas echt tot me door en de volgende ochtend was het niet fijn wakker worden."

Andere club

Van Kerkvoorde had zich een ander afscheid in Vroomshoop voorgesteld. "Dat is heel vervelend, want ik had het hier enorm naar m'n zin. Ik ben hier warm ontvangen toen ik hier kwam en het voelt als een grote familie. Iedereen is hier betrokken. Dus ik baal er ontzettend van dat het zo ineens stopt. Dat doet wel veel met me."
Nu gaat ze zich bezighouden met een andere club. "We hebben twee weken de kans om een andere club te vinden. Ik kan er nog niet veel over zeggen", antwoordt ze op de vraag of er al een club zich gemeld heeft. "Onze trainer Jeffrey (Scharbaai, red.) is voor even van functie veranderd. Van trainer naar spelersmakelaar. Die heeft aangegeven dat hij veel contact heeft met trainer in de eredivisie. Dus hij gaat kijken of er interesse is van andere clubs en er gesprekken uit voortkomen."
Oud-voorzitter Marcel Jansink over einde Eurosped: "Het is een samenloop van omstandigheden"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.