nieuws

Geen prijzen voor energiezuinige auto's Bonhoeffer College en Universiteit Twente

De auto van het Bonhoeffer college in Enschede
De auto van het Bonhoeffer college in Enschede
De energiezuinige auto van dertig leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede is tijdens de Shell Eco Marathon niet in de ranglijsten geëindigd. De wagen kampte met pech. Ook de wagen van studenten van de Universiteit Twente had technische problemen. De ploeg won wel de communicatie award.
Het Bonhoeffer deed mee met een elektrisch-aangedreven auto. Ondanks dat het team niet in de ranglijsten terecht kwam, zijn ze wel erg tevreden over de prestatie die in korte tijd geleverd is.
Studenten van de Universiteit Twente deden mee met een waterstof-aangedreven auto. Zij hadden te maken met technische problemen.
Toch ging de UT wel met een award naar huis. Het team kreeg een prijs voor de communicatie. Volgens de organisatie wist Green Team Twente als beste het team te promoten met een campagne. Teamlid Van der Zanden zegt daarover: "Zoveel doen met social media is onze manier om dit moment te delen met de mensen die ons de afgelopen maanden gevolgd en gesteund hebben."
De Shell Eco-marathon werd gehouden van 21 tot en met 24 mei in Rotterdam. Het evenement daagt jonge innovators uit heel Europa uit om het ultieme energiebesparende voertuig te ontwerpen, te bouwen en te testen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.