nieuws

Warm onthaal voor renners estafetteloop Roparun in Overijssel

Duizenden hardlopers zijn vandaag door Twente getrokken. Ze lopen mee met de Roparun om geld op te halen voor kankerpatiënten. Aan de estafetteloop doen ook meerdere Overijsselse teams mee.
Zaterdag gingen meer dan 8000 lopers en begeleiders van start in Parijs en Hamburg met als einddoel de Coolsingel in Rotterdam, waar ze op pinkstermaandag worden verwacht. Er doen 315 teams mee, elk team bestaat uit acht renners die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer loper.
Teams die vanuit Hamburg vertrokken kwamen vandaag bij Gramsbergen de provincie binnen. Bij Markelo rennen en fietsen de deelnemers weer de provincie uit voor de laatste kilometers naar Rotterdam.

Aanmoedigen

Op veel plekken in Overijssel worden de lopers en fietsers aangemoedigd. Soms in grote groepen, soms door een enkeling langs de weg. Almelo staat erom bekend een leuke doorkomststad te zijn en werd daarom drie jaar op rij verkozen tot Roparunnerstad.
Teams halen geld op voor kankerpatiënten die niet meer genezen. Vorig jaar bracht het evenement ruim 5,4 miljoen euro op. Dat geld gaat naar ruim 150 goede doelen. Deze organisaties kunnen mensen niet genezen, maar ze wel iets beter laten voelen. Eerder kreeg de stichting Twentsewens Ambulance geld dankzij de Roparun, dit jaar krijgen onder meer de ziekenhuizen in Zwolle en Almelo geld. Net als enkele hospices in de provincie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.