Betaald voetbal

Reijnen verlaat PEC Zwolle voor technisch directeurschap bij SC Cambuur

Etiënne Reijnen (l) wordt technisch directeur bij SC Cambuur
Etiënne Reijnen (l) wordt technisch directeur bij SC Cambuur © ANP
Etiënne Reijnen vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle. De Zwollenaar, die als assistent tot de staf van trainer Dick Schreuder behoort, gaat in Leeuwarden aan de slag als technisch directeur bij de eredivisionist.
"Laat ik voorop stellen dat ik het ontzettend goed naar mijn zin heb bij PEC Zwolle. Zowel met de staf als de spelersgroep werk ik uitstekend samen aan de ontwikkeling van het team, met daarin veel spelers uit de eigen jeugd", steekt Reijnen van wal.

Nieuwe uitdaging

Toch wil hij deze kans niet laten lopen. "De mogelijkheid die mij echter geboden is door SC Cambuur is er één waar ik heel enthousiast van werd, bij een club waar ik een mooi verleden heb. Ik ga volgend seizoen dan ook vol enthousiasme voor deze nieuwe uitdaging”, aldus Reijnen.

Deal

Bij PEC gunt men Reijnen zijn nieuwe avontuur. "Hoewel hij zeer content is met zijn huidige functie als assistent van Dick en wij ook blij zijn met Etiënne, hebben wij hem toch de mogelijkheid geboden om in gesprek te gaan. Nadat bleek dat beide partijen een samenwerking zagen zitten, zijn wij met Cambuur in gesprek gegaan en tot een deal gekomen”, zegt technisch directeur Marcel Boudesteyn.

Tweede keer

Reijnen maakte als voetballer ook al eens de overstap naar Leeuwarden. Na 5,5 jaar in Zwolle te hebben gevoetbald kwam Reijnen via AZ in 2014 bij Cambuur terecht. Via FC Groningen en een Israëlisch avontuur bij Maccabi Haifa keerde Reijnen in 2019 terug in Zwolle. Een enkelblessure gooide echter roet in het eten, waardoor hij in mei 2020 besloot om een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan.
Reijnen bleef wel behouden voor de club. Na eerst bij de PEC Zwolle Voetbalacademie als trainer actief te zijn geweest, werd de voormalig verdediger vorig jaar toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal. Nu kiest Reijnen voor een nieuw hoofdstuk in de voetballerij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.