nieuws

Rijbewijs van veertien hardrijders ingenomen bij verkeerscontroles Kop van Overijssel

Rijbewijs
Rijbewijs
Veertien hardrijders hebben dit Pinksterweekend hun rijbewijs moeten inleveren. Twaalf van hen zijn motorrijder.
De politie controleerde met onopvallende motor en videoauto. Vooral op de dijken, waar omwonenden vaak klagen over hardrijders, werd veel gecontroleerd.
Met name op de Vollenhoofsedijk en Weg van Twee Nijenhuizen tussen Vollenhove en Blokzijl was het raak. Negen motorrijders moesten daar hun rijbewijs inleveren. Op de weg waar maximaal 60 kilometer per uur is toegestaan, werden snelheden gemeten tussen de 117 en 139 kilometer per uur.

Verplichte cursus

Twee motorrijders die op de Westenholterallee in Zwolle te hard reden, moeten verplicht op cursus. Eén van hen had die cursus al eens gehad en moet nu dus opnieuw. Omdat hij al eerder is aangehouden voor te hard rijden, is de man zijn rijbewijs nu vier maanden kwijt. De mannen reden op de Westerholterallee in de bebouwde kom 127 waar 70 maximaal is toegestaan.
Opvallend is dat op de Marledijk bij Marle geen enkele hardrijder werd betrapt. De weg staat erom bekend dat er vaak te hard gereden wordt. De politie denkt dat mogelijk eerdere snelheidscontroles ervoor gezorgd hebben dat iedereen zich dit weekend aan de snelheid hield op het moment dat er controles waren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.