Nieuws

Drietal aangehouden vanwege vuurwerkexplosie waarbij vrouw hand verloor in Hengelo

Drie mannen aangehouden vanwege vuurwerkexplosie in woning Hengelo
Drie mannen aangehouden vanwege vuurwerkexplosie in woning Hengelo © Politie
De politie heeft vanochtend drie mannen uit Hengelo (17, 18 en 26 jaar oud) gearresteerd op verdenking van poging doodslag. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een vuurwerkexplosie in een woning in Hengelo, op 22 november vorig jaar. Daarbij verloor een vrouw een groot deel van haar hand.
Die bewuste dinsdagavond in november werd er rond kwart voor elf 's avonds vuurwerk gegooid in de slaapkamer van een woning aan de Egbertstraat in Hengelo. De 30-jarige bewoonster raakte ernstig gewond aan haar hand, toen zij het explosief haar woning uit wilde gooien. Dat was kort daarvoor door een raam naar binnen gegooid.
In het onderzoek naar de daders sprak de recherche met het slachtoffer en werd er een buurtonderzoek gehouden. Ook is social media ingezet en zijn camera-opnames bekeken. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat de drie verdachten vanochtend in hun woning konden worden aangehouden. Ze worden de komende dagen verhoord over hun betrokkenheid. De exacte toedracht van de vuurwerkactie wordt onderzocht.
Het onderzoeksteam komt graag nog in gesprek met mensen die mogelijk nog informatie hebben en niet eerder gesproken hebben met de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.