nieuws

Medewerkers Livio versnipperen 'wurgcontracten' bij hoofdkantoor in Enschede

Zo'n 50 medewerkers van thuiszorginstelling Livio hebben vanmiddag actie gevoerd voor betere arbeidscontracten bij het hoofdkantoor aan de Boulevard in Enschede.
Rond half vijf werden voor de ingang met een papierversnipperaar 'wurgcontracten' versnipperd. Ook waren er toespraken, werd er muziek gespeeld en werd bestuursvoorzitter Guido van de Logt opgeroepen om naar buiten te komen.

Tweejarig contract

Door bezuinigingen in de zorg schrapt Livio een flink aantal banen. Sommige medewerkers krijgen de kans om in plaats van ontslag een tweejarig contract te tekenen. Voorwaarde is wel dat ze zich dan laten bijscholen tot een hoger niveau. Garanties na het tweejarig contract op een vaste baan is er niet.
Volgens Marian Beldsnijder van FNV gaat het om 'wurgcontracten'. "Het is tekenen of wegwezen, veel medewerkers voelen zich aan de kant gezet." Ook een baangarantie na de twee jaar ontbreekt. Met een papierversnipperaar werden daarom vanmiddag de 'wurgcontracten' versnipperd.

Niet eerlijk

Van de Logt laat weten dat de directie van Livio de plannen niet gaat veranderen of water bij de wijn gaat doen. Het zou volgens de bestuursvoorzitter ook niet eerlijk zijn ten opzichte van de medewerkers die al wel het contract hebben getekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.