Nieuws

De Krim straalt van trots tijdens bezoek van de koning

De koning krijgt een rondleiding door de gymzaal
De koning krijgt een rondleiding door de gymzaal © ANP / Sem van der Wal
De koning heeft vanmiddag de multifunctionele accommodatie in De Krim geopend. Het pand is het trots van het dorp omdat het bijna volledig door vrijwilligers is gemaakt. Kers op de taart is het bezoek van de koning, die een plakkaat onthulde.
Inwoners van De Krim bedachten veertien jaar geleden het plan om het pand te bouwen. De gemeente Hardenberg legde geld in, de provincie trok de knip en de bewoners betaalden zelf mee.
De Krim ontvangt de koning:
De Krim straalt van trots tijdens bezoek van de koning
Ongeveer 160 vrijwilligers hebben 10.000 werkuren gestoken in het realiseren van het gebouw. Het dorp spreekt van 'de Krimse kracht': het vermogen om met doorzettingsvermogen en een positieve instelling iets moois voor elkaar te krijgen.

'Jarenlang plezier'

Het pand bestaat uit een dorpshuis, bibliotheek, buurtkamer, sporthal en ruimtes voor plaatselijke verenigingen. Ook worden naast het gebouw een nieuwe basisschool en woningen gebouwd.
"Heel bijzonder voor De Krim", zegt een trotse inwoner. "Deze accommodatie betekent heel veel voor het dorp. Omdat het samen met de bevolking tot stand is gekomen. Hier kan De Krim nog jarenlang plezier aan beleven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.