nieuws

Wielrenster Loes Gunnewijk stopt per direct: 'ik kan niet op tachtig procent iets doen'

Gunnewijk werd in 2010 Nederland Kampioen op de weg
Gunnewijk werd in 2010 Nederland Kampioen op de weg
Wielrenster Loes Gunnewijk uit Zwolle stopt per direct met haar profcarrière. Eerder kondigde ze al aan dat ze aan het seizoen zou stoppen, maar inmiddels is duidelijk dat ze haar laatste professionele wedstrijd al heeft gereden. Gunnewijk kan, na haar blessure van vorig seizoen, fysiek niet meer brengen wat nodig is als wegkapitein van haar ploeg Orica-AIS.
"Ik merk dat ik het werk voor het team niet kan doen zoals ik dat zou willen doen", zegt ze. "En het zit niet in mij om iets voor tachtig procent te doen. Dat maakt het rijden niet leuker. Daarom is het nu tijd om te stoppen. Dat is niet de manier waarop ik het in eerste instantie zou willen, maar het is een goede beslissing."

Carrière van vijftien jaar

Gunnewijk heeft de afgelopen 15 jaar meegedaan aan negen WK's op de weg en één WK veldrijden. In 2012 stond ze aan de start van de Olympische wegwedstrijd in Londen. Gunnewijk werd onder meer Nederlands kampioene op de tijdrit (2006) en op de weg (2010).
Op zondag 28 juni worden in Eibergen, bij haar wielerclub De Stofwolk, een toertocht en een kort afscheidscriterium georganiseerd. "Een mooie manier om afscheid te nemen", zegt Gunnewijk. "Ik hoop dat veel mensen het einde van mijn vijftienjarige carrière met mij komen vieren."

Opbrengst afscheidstour naar goede doel

De wielrenster heeft er zin in. "De route gaat over mijn favorieten trainingswegen en de opbrengst komt ten goede aan de Stichting Kanjers voor Kanjers, waarvan ik ambassadrice ben. Na afloop rijden we met oud-teamgenotes, huidige teamgenotes en collega’s een afscheidscriterium op het wielerparcours. We gaan er een mooi wielerfeest van maken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.