nieuws

Go Ahead Eagles verliest opnieuw en degradeert na twee jaar uit eredivisie

Go Ahead Eagles is na twee jaar gedegradeerd uit de eredivisie. De ploeg van trainer Dennis Demmers verloor vanmiddag in Deventer opnieuw van De Graafschap (0-1) en speelt daardoor komend seizoen in de Jupiler League.
De eerste grote kans was voor Plet. De spits schoot uit een fraaie volley via doelman Jurjus op de lat en Schalk schoot in de rebound op de benen van de keeper. Go Ahead bleef jagen op de benodigde treffer en kreeg kansen via Schalk en Türüc, maar het kwam nog niet tot scoren. Daarna kreeg Plet een reeks kansen, maar hij had het vizier niet op scherp. In de blessuretijd was Janssen dichtbij met een kopbal, maar Cummins bracht goed redding en dus was de ruststand, ondanks de vele kansen, 0-0.
Van Ooijen probeerde het kort na rust van afstand, maar schoot over. Aan de andere kant was Vida dichtbij, hij kopte naast. Vriends kon net niet goed koppen uit een hoekschop. Daarna ging Go Ahead vol op de aanval spelen met Kolder erbij voor Van Ooijen. Aan de andere kant viel echter een doelpunt. Invaller Vermeij kopte koud in het veld een hoekschop binnen en daarmee was het tweeluik beslist. Go Ahead moest drie keer scoren om in de eredivisie te blijven. Even later werd het spel stilgelegd nadat enkele supporters het veld hadden betreden. Na een klein half uur werd er weer gespeeld. In het kleine kwartier dat nog gespeeld moest worden gebeurde niet veel meer en dus viel het doek voor Go Ahead na twee jaar.

Go Ahead Eagles - De Graafschap 0-1

0-1 Vermeij (72)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Pröpper, Tarfi, Wijnaldum, Overgoor
Go Ahead Eagles: Cummins, Lambooij, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum, Overgoor, Van Ooijen (Kolder/65), Türüc, Verhoek (Rijsdijk/76), Plet (Amevor/76), Schalk.
De Graafschap: Jurjus, Straalman, Pröpper, Van de Pavert, Cavlan, Linssen (Kaak/68), Tarfi, Lazic (Massop/81), Vida, Van Ewijk, Janssen (Vermeij/70).
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.