nieuws

Wedstrijd Go Ahead Eagles onderbroken na veldbestorming door fans

De play-off wedstrijd Go Ahead Eagles - De Graafschap, voor promotie en degradatie, is vanmiddag een bijna een half uur lang onderbroken geweest nadat fans het veld in Deventer bestormden. Dat gebeurde een aantal minuten nadat Go Ahead op achterstand was gekomen en degradatie naar de Jupiler League erg dichtbij kwam.
Scheidsrechter Van Boekel legde het spel een klein kwartier voor het eind van de wedstrijd stil nadat twee fans het veld op waren gerend. Het leek er op dat ze naar het vak met fans van De Graafschap probeerden te komen. Er is in elk geval één persoon aangehouden door de politie. Tijdens de ingelaste rustpauze moest de ME ingrijpen buiten het stadion, om relschoppers tot de orde te roepen. De hoofdingang wordt inmiddels bewaakt door een groep ME'ers.
Eagles-voorzitter Lugt betreurt het dat een kleine groep mensen dit kan doen. "Je weet dat het de club alleen maar schade toebrengt. Ik heb er geen woorden voor." Hij nam alvast een voorschot op degradatie naar de eerste divisie. "Het is een drama dat het op deze manier moet eindigen. We zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren naar de eredivisie." Go Ahead heeft de afgelopen twee seizoenen in de eredivisie gespeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.