Nieuws

Vriendin van vermoorde Jarell uit Almelo: "Mijn leven werd een complete nachtmerrie"

Jarell is overleden door tien steekwonden
Jarell is overleden door tien steekwonden © RTV Oost
In groten getale staan nabestaanden van de vermoorde Jarell (22) uit Almelo vanochtend in de rij voor de rechtbank. Sommigen van hen dragen shirts met de tekst 'Zinloos geweld!' en dragen een lieveheersbeestje op hun trui. De vriendin van Jarell, die zelf ook werd neergestoken, maar het overleefde, zit in tranen in de rechtszaal. "De wereld zakte onder mij vandaan..."
De verdachte Humphrey W (63), buurman van Jarell en zijn vriendin, verscheen voor de rechters vandaag. Hij bekende eerder al dat hij zijn buurjongen doodgestoken heeft.

'Complete nachtmerrie'

Bij de steekpartij op 11 januari vorig jaar in een flat aan de Sluitersveldssingel in Almelo werd Jarell doodgestoken. Gealarmeerde agenten hebben hem nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.
Waarom? Waarom moest je dit doen?
de vriendin van Jarell tegen verdachte Humphrey W.
Jarell is in zijn borst, buik en rug gestoken. In totaal tien keer. Zijn vriendin is zes keer gestoken; zij is in haar heup, bil en bovenbeen geraakt. In de woning van de verdachte is een bebloed mes gevonden.
"Mijn leven is een complete nachtmerrie geworden", sprak de vriendin vandaag in de rechtbank tegen verdachte W. "Ik vergeet nooit meer dat ik het mes zag. Dat je hevig op ons in begon te steken. Ons leven is plotseling omgegooid door één persoon. Waarom? Waarom moest je dit doen? Je hebt het leven van hem afgepakt."
Verdachte W. zat roerloos op zijn stoel tijdens de verklaring van Jarells vriendin.

Spijt

De steekpartij op 11 januari zou ontstaan zijn na een ruzie over een laptop en de telefoon. Volgens W. was zijn apparatuur gehackt door Jarell. Volgens W. werd hij op zijn beurt beschuldigd van het bedreigen van de vriendin van Jarell. Toen er een discussie - en daarna een ruzie - ontstond op de gang ging het mis. Er wordt volgens W. geschreeuwd, geduwd en geslagen, waarna W. met een mes Jarell begon te steken. "Ik heb het mes gepakt omdat ik bang was, omdat ik bedreigingen kreeg van Jarell", sprak W.
Het spijt mij dat ik haar gestoken heb
W. zegt de vriendin van Jarell per ongeluk ook gestoken te hebben
De ruzie is deels gefilmd door Jarell. Op die beelden is niet te zien dat Jarell geslagen zou hebben. "Vanaf het moment dat ik begonnen ben met steken, weet ik niet meer wat er gebeurd is", sprak W. vandaag. "Het spijt mij echt."
Dat hij ook de vriendin van Jarell stak, was niet de bedoeling volgens de verdachte. "Dat spijt mij ook. Ik heb niks tegen haar. Ik stak Jarell omdat hij mij sloeg, daarom begon ik met steken."
Verdachte Humphrey W. is onderzocht door deskundigen in het Pieter Baan Centrum. Uit dat onderzoek blijkt dat hij paranoïde waanstoornissen en geheugenproblemen heeft. Hij is volgens de onderzoekers volledig ontoerekeningsvatbaar. De deskundigen denken dat de kans op herhaling groot is en dat de man in een beveiligde kliniek een tbs-behandeling moet krijgen.

'Ik moet alleen verder'

Het leven van Jarells vriendin staat sinds de steekpartij op de kop. "Het gemis doet zoveel pijn", sprak ze. "Mijn ouders en ik zitten thuis met psychische problemen en we hebben zware therapie nodig. En jij, jij hebt in mijn ogen nog helemaal geen spijt getoond. En als je dat vandaag eindelijk wel zou doen, zal dat alleen voor strafvermindering zijn. Bij mij komt het in ieder geval niet meer binnen."
Ze vervolgt: "Het enige wat ik kan hopen is dat je de meest zware straf en behandeling krijgt. Maar wat de rechters ook zullen beslissen.. Ik moet alleen verder. Zonder Jarell."
De toekomst is weg. Door jouw walgelijke daad
De moeder van Jarell tegen verdachte W.
Ook de moeder, vader en zus van Jarell richtten zich tot de verdachte. "Jarell zal nooit meer kunnen trouwen", zei de moeder. "Nooit meer vader kunnen worden. De toekomst is weg. Door jou, door een walgelijke daad. (...) je moet je de ogen uit je kop schamen. Ik kan alleen hopen dat je krijgt wat je verdient."
Verdachte Humphrey W. reageerde kort: "Ik heb spijt van wat er is gebeurd. Een mens kan een fout maken. Het is niet terug te draaien. We kunnen bidden en een kaarsje opsteken..."

Strafeis

Advocaten Diekstra en Kamps van de nabestaanden vorderen een bedrag voor de schade die nabestaanden hebben opgelopen. Zoals de PTSS die is vastgesteld bij de vriendin van Jarell.
Maandag gaat de rechtszaak verder. Dan zal het Openbaar Ministerie een strafeis bepalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.