Nieuws

112 Nieuws: Winkelpand in Almelo zwaar beschadigd na mislukte inbraak

In dit bericht houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.30 uur | Mislukte winkelinbraak in Almelo

In Almelo is het pand van fietsenwinkel Amslod zwaar beschadigd geraakt. Er is mogelijk geprobeerd de winkelruit uit de gevel te blazen met een bom of vuurwerk.
Toen de politie een auto wilde controleren die vlakbij stond, ging deze er vandoor. Na een korte achtervolging is deze staande gehouden op de Wezebeeksingel. Of dit met de aanslag of mislukte inbraak te maken heeft is niet duidelijk.
Mislukte winkelinbraak in Almelo
Mislukte winkelinbraak in Almelo © News United / Patrick Weegink

16.50 uur | Auto en busje lopen flinke schade op bij botsing in Zwolle

Hulpdiensten moesten vanmiddag uitrukken voor een ongeval op de Pascalweg in Zwolle. Op de kruising met de Gerenweg kwamen een personenauto en een bedrijfsbusje met elkaar in botsing. De personenauto klapte na de aanrijding vervolgens met de zijkant tegen een lantaarnpaal. In beide voertuigen zaten twee personen. Een vrouw die in de personenauto zat raakte gewond. Zij is door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Frontale botsing tussen busje en auto in Zwolle
Frontale botsing tussen busje en auto in Zwolle © PNN
Beide voertuigen liepen flinke schade op en zullen door een berger moeten worden weggesleept. De toedracht van het ongeval is onbekend.

16.45 uur | Politie vindt vermiste vrouw terug in Deventer

De politie zette vanmiddag in Deventer een Burgernet actie in om een vermiste 25-jarige vrouw terug te kunnen vinden. Gevraagd wordt om uit te kijken naar haar in de omgeving van de Pieter Clausingstraat in de wijk Vijfhoek. De zoekactie heeft inmiddels resultaat opgeleverd: ze is in goede gezondheid aangetroffen, meldt de politie.
Vrouw van 25 zoek in Deventer, politie start burgernet actie
Vrouw van 25 zoek in Deventer, politie start burgernet actie © RTV Oost

14.50 uur | Brandweer bevrijdt gewonde bestuurder uit auto

De brandweer heeft een gewonde automobilist bevrijdt uit zijn wagen na een ongeval op de A35 bij Borne. De bestuurder zat bekneld in de auto na een aanrijding met een vrachtwagen. De rechterrijstrook is afgesloten voor het verkeer vanuit Almelo naar Borne, waardoor een file is ontstaan met een extra reistijdvertraging van 10 minuten. Als gevolg van het ongeval staat er ook een flinke file op de A1 tussen Enter en de A35 bij Borne-West. Hier loopt de vertraging op tot een kwartier.
File op A35 en A1 richting Borne na ongeval
File op A35 en A1 richting Borne na ongeval © Jan Willem Klein Horstman/News United
De brandweer heeft een deur uit de zwaar beschadigd auto moeten knippen om het slachtoffer er uit te halen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

14.30 uur | Politie doet tweede inval bij bedrijfspand

De politie Oost-Nederland heeft zich met meerdere eenheden gemeld aan de Oosterstraat in Enschede, waar een bedrijfspand het achtergelegen terrein zorgvuldig worden doorgekamd. De forensische opsporingsdienst is bezig met een onderzoek. De aanleiding voor de inval is nog onduidelijk, al zeggen omstanders dat ook een zogenaamde hennepbus is gesignaleerd.
Eerder op de dag was de politie ook al vrij massaal aanwezig aan de Josinkstraat in Enschede, waar een bedrijfsloods en een achtergelegen terrein werden doorzocht. Volgens de politie bestaat er geen link tussen beide acties.
Politie doet inval in pand aan de Oosterstraat in Enschede
Politie doet inval in pand aan de Oosterstraat in Enschede © Dennis Bakker/News United

10.50 | Fietser geschept door auto in Rijssen

Een fietser is op de Nijverdalseweg in Rijssen geschept door een auto en daarbij gewond geraakt. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurster van de auto zou de fietser die op een voorrangsfietspad reed over het hoofd hebben gezien.
Fietsster raakt gewond bij aanrijding in Rijssen
Fietsster raakt gewond bij aanrijding in Rijssen © Jan Willem Klein Horstman/News United

10.35 | Politie-onderzoek in bedrijfspand in Enschede

De politie is bezig met een uitgebreid technisch onderzoek in een bedrijfspand aan de Josinkstraat in Enschede. Waar de forensische opsporingsdienst naar zoekt is niet duidelijk, wel wil een woordvoerder van de politie Overijssel kwijt dat het gaat om een voortzetting van een al langer lopend onderzoek. Zowel de eigenaar van het bedrijfspand als ook het bedrijf dat er is gevestigd zijn geen verdachten in dit onderzoek, aldus de politiewoordvoerder.
Forensisch onderzoek in loods op bedrijfsterrein Enschede
De focus van de opsporing ligt op een loods achter het bedrijfspand. Het zicht op het bedrijfsterrein wordt weggenomen door grote schermen die daar zijn neergezet door de politie..
Politie-onderzoek op bedrijfsterrein in Enschede
Politie-onderzoek op bedrijfsterrein in Enschede © Dennis Bakker/News United
Vanmorgen deed de politie eveneens een inval in een pand aan de Oosterstraat in Enschede. Zes politiewagens kwamen hier ter plaatse. Niet duidelijk is of er een verband bestaat met de opsporingsactie eerder op de ochtend aan de Josinkstraat. Wel is bij deze inval ook een zogenaamde hennepbus gesignaleerd.
Inval politie bij pand aan de Oosterstraat
Inval politie bij pand aan de Oosterstraat © Dennis Bakker/News United
.

09.45 uur | Scooterrijder gewond na aanrijding met auto

Op de kruising van de Blokkendijk met de Provincialeweg in Zuna kwam vanmorgen een scooter in aanrijding met een auto. De bestuurder van de scooter raakte daarbij gewond.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht in Almelo. De bestuurder van de auto kon met de schade doorrijden.
Scooterrijder gewond bij aanrijding in Zuna
Scooterrijder gewond bij aanrijding in Zuna © Jan Willem Klein Horstman/News United

9.30 uur | Bestelbus en auto lopen forse schade op bij botsing

De hulpdiensten zijn opgeroepen voor een ongeval op het Bedrijvenpark Twente Noord in Almelo. Daar waren een bestelbus en een auto op elkaar gebotst. De bestuurders van beide voertuigen zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd op letsel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Beide auto liepen forse schade op en zijn weggesleept door een bergingsbedrijf.
Bestelbus beschadigd bij aanrijding op Bedrijvenpark Twente
Bestelbus beschadigd bij aanrijding op Bedrijvenpark Twente © Jan Willem Klein Horstman/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.