Nieuws

Ook als je kan jetskiën in een weiland in Losser heb je wel een vaarvergunning nodig

Met de waterscooter over een ondergelopen weiland crossen
Met de waterscooter over een ondergelopen weiland crossen © RTV Oost
Wat doe je als een weiland onderloopt vanwege de hoge waterstand in de Dinkel? Juist, dan ga je er met een waterscooter overheen crossen! Twee mannen hoefden er afgelopen weekend niet lang over na te denken toen ze een weiland in Losser onder water zagen staan. Het leek een leuke actie, maar Staatsbosbeheer en Waterschap Vechtstromen waren er minder over te spreken. "We hebben een officiële waarschuwing gekregen."
De mannen maakten afgelopen zondag gebruik van de situatie en gingen met hun jetski's richting de Gronausestraat in Losser. Hun actie bleef niet onopgemerkt en werd opgepikt door de regionale media. "We kregen er heel veel positieve reacties over, maar diezelfde dag werden we ook gebeld door het waterschap", vertelt een van de mannen.
Een boswachter van Staatsbosbeheer had een filmpje op sociale media gezien en belde hierover met het waterschap. De organisaties waren niet blij met het idee van de jongens. Het water waarmee het weiland was ondergelopen, komt namelijk uit de Dinkel. En om te kunnen varen op de Dinkel heb je een vaarvergunning nodig. "En die hadden we niet", legt een van de watersporters uit.

Officiële waarschuwing

De mannen kregen een officiële waarschuwing en daarmee is de kous af volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer. "Dit mag gewoon niet, dus vandaar de waarschuwing. En daar houden we het ook bij, want dit is een uitzonderlijke situatie. Binnenkort is het water waarschijnlijk alweer gezakt."
De avonturiers vinden de waarschuwing wat overdreven. "Het is een beetje kinderachtig, maar het hoort er nou eenmaal bij. We gaan dit in ieder geval niet nog een keer doen."
Bekijk hier hoe de jongens met hun waterscooter over het ondergelopen weiland voeren

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.