nieuws

Politie en supporters raken slaags bij optocht voorafgaand aan Go Ahead Eagles - De Graafschap

Niet alleen tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - De Graafschap, maar ook voorafgaand aan de wedstrijd heeft de politie op moeten treden tegen supporters van de thuisclub.
Tijdens een corteo, een optocht van supporters richting het stadion, ging het mis. Bij een straat waar de supporters niet door mochten sloeg de sfeer om en raakten politie en supporters slaags met elkaar.

Bouwmaterialen

Zo'n 100 à 150 supporters liepen in optocht van het centrum van Deventer naar stadion De Adelaarshorst. De Bierstraat was vanwege de veiligheid afgesloten, omdat er vanwege bouwwerkzaamheden losse bouwmaterialen lagen. Op het moment dat de optocht bij die straat aankwam, sloeg de sfeer om.

"Excessief geweld"

Volgens supporters begonnen de ME'ers zonder reden en met gebruik van excessief geweld op de groep in te slaan. Volgens de politie wilde een aantal supporters toch de Bierstraat in en luisterden zij niet naar oproep van de aanwezige agenten om afstand te houden.
Toen de agenten zich bedreigd voelden door de groep werd besloten om geweld te gebruiken om de rust weer te laten keren. Uiteindelijk werden drie mensen aangehouden.

Opnieuw mis

Tijdens de wedstrijd ging het een kwartier voor tijd weer mis met een aantal supporters. Nadat De Graafschap op 0-1 was gekomen probeerden twee supporters van Go Ahead Eagles bij het vak met De Graafschapsupporters te komen.
Ook buiten het stadion was het een tijd onrustig en de politie moest onder meer de hoofdingang van het stadion bewaken.
Er werden gisteren uiteindelijk twaalf mensen aangehouden, waaronder de eerdergenoemde drie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.