Nieuws

Hotel zoekt nieuw personeel met hulp van de sollicitaxi

Hotelmanager Danny Kurver ontvangt sollicitanten in de sollicitaxi
Hotelmanager Danny Kurver ontvangt sollicitanten in de sollicitaxi © RTV Oost
Hotelketen Fletcher opent binnenkort een splinternieuw hotel aan de rand van het Waterloopbos bij Vollenhove. Maar waar vind je in deze tijd snel tachtig nieuwe medewerkers? Fletcher probeert het met de sollicitaxi. Een luxe taxibus rijdt naar omliggende plaatsen en daar kan je als sollicitant instappen. Als alles goed gaat verlaat je de taxi met een baan op zak.
"Dit is wel heel relaxed", lacht Jasper Ronda. Hij is een van de eerste sollicitanten die op de markt in Emmeloord de taxi instapt. "Je hoeft geen afspraak te maken, het is lekker dichtbij, het is heel ontspannen zo." Danny Kurver, de manager van het nieuwe hotel, zit tegenover Jasper in de taxi: "We hebben veel mensen nodig, dus willen we het contact laagdrempelig houden. Je stapt in de taxi, we praten even, en je stapt uit met mogelijk een nieuwe job."
Solliciteren bij het Fletcher hotel in de sollicitaxi

Langer binden

Wie nu personeel zoekt, moet alles uit de kast trekken, ziet Jan Lenstra van Fletcher Hotels: "We hebben veel mensen nodig, en de concurrentie is groot. Dankzij deze actie zie je dat er toch veel sollicitanten zich melden, dat is echt boven verwachting. Ook doen we er veel aan om onze mensen langere tijd aan ons te binden. We betalen een goed loon en we zorgen voor vervoer als er geen OV in de buurt is. Ook kan je bij ons makkelijk doorgroeien."
Het Fletcher hotel in een verbouwd kantoorpand aan de rand van het Waterloopbos
Het Fletcher hotel in een verbouwd kantoorpand aan de rand van het Waterloopbos © RTV Oost
Henri Timmerman uit Emmeloord meldt zich ook bij de taxi: "Ik ben wel toe aan een nieuwe uitdaging, een nieuwe kans. Ik ben wel zestig, maar nog lang niet op. Een baan in de spoelkeuken zie ik wel zitten. Maar ik ga niet op de fiets helemaal naar Marknesse. Als ze vervoer kunnen regelen da sta ik er wel voor open om aan de slag te gaan."

Overdonderd

De eerste taxigesprekken zijn direct veelbelovend, ziet Danny: "Ik had net een dame van 62. Ze kan zo aan de slag in de huishoudelijke dienst. Ze was helemaal overdonderd. Ze zei: 'Ik hoor altijd dat ik te oud ben, en heb ik nu gewoon een baan?' Ze kon het amper geloven. Als het zo doorgaat hebben we op 31 maart genoeg mensen, als het hotel de deuren opent."
Als het gesprek goed verloopt stapt de kandidaat de taxi weer uit met een baan op zak
Als het gesprek goed verloopt stapt de kandidaat de taxi weer uit met een baan op zak © RTV Oost
Na het gesprek komt Jasper breed lachend de taxi weer uit. Er zijn er nog een paar losse eindjes, dus er wordt nog niet getekend, maar de kans is groot dat Jasper straks facilitair medewerker wordt van het nieuwe hotel. Het nieuwe Fletcher hotel heeft nog veel mensen nodig, van koks tot nachtportiers. Wie interesse heeft kan zich melden bij de sollicitaxi, hij staat vrijdagmiddag nog in Zwartsluis en zaterdag in Marknesse.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.